Breaking News

Wednesday, June 5, 2013

Kucing Ini ada 3 Pembantu dan Jet Peribadi

Kucing Karl Lagerfeld ada 27,000 pengikut Twitter

 https://lh4.googleusercontent.com/-dHeCq0_CTRU/UCAUugnNLLI/AAAAAAAAW4s/1WRFab9vj3Y/s512/Choupette3.jpeg 
Choupette, kesayangan Karl Lagerfeld

Pengarah kreatif, Karl Lagerfeld mengakui jatuh cinta dengan kucing peliharaannya yang dikenali sebagai Choupette. Menurutnya, Choupette merupakan seekor kucing Siam berwarna putih dan kini berusia satu tahun. Dan ia merupakan hartanya yang paling berharga.
 
Demi kecintaannya terhadap haiwan itu,  Lagerfeld turut menyediakan kakitangan khas untuk menguruskan haiwan itu. Keperluan Choupette diuruskan oleh tiga pembantu rumah. Beliau menugaskan pembantu rumah berkenaan untuk mencatatkan segala aktiviti Choupette sekiranya Lagerfeld berada di luar kawasan supaya pengarah itu boleh menyemak aktiviti kucing kesayangannya.

Karl Lagerfeld    
Selain mempunyai tiga pembantu rumah, Choupette turut disediakan jet peribadi oleh pemiliknya. 

“Saya tidak pernah terfikir boleh jatuh cinta dengan kucing seperti ini,” kata Lagerfeld. Pengarah itu turut menambah, kucing kesayangannya itu juga mempunyai jet peribadi untuk terbang ke mana-mana destinasi.
 
Selain mempunyai pembantu sendiri, Choupette turut mempunyai pengikut 27,000 di Twitter. Kucing itu mempunyai bantalnya tersendiri dan akan makan bersama Lagerfeld dua kali sehari. Uniknya, makanan yang disediakan juga bukan makanan kucing biasa tetapi ianya dimasak secara istimewa.

4 comments:

 1. Jadi kucing pun dah jauh lagi hebat dari kita yang manusia ni,..huhu..

  ReplyDelete
 2. bertuah badan kucing tu kan hehehe

  ReplyDelete
 3. betul tu Nia..bertuah kucing tu..

  Kan Mimie..best jadi kucing orang kaya ni..

  Kan KA...layanan yang sungguh istimewa..kita pun tak dapat..hmm

  ReplyDelete

Designed By