Breaking News

Wednesday, August 28, 2013

Apabila Penjenayah Itu Seorang Wanita

Guo Bin recuperates from an attack in the rural area of Linfen city that left him blind, in a hospital in Taiyuan in northwest China's Shanxi province on Wednesday, Aug. 28, 2013. A woman tricked the 6-year-old boy into going into a field, and then gouged out his eyes, police said Wednesday. (AP Photo) CHINA OUT
 Kenapa Matahari Belum Keluar?

Apabila Penjenayah Itu Seorang Wanita

Mungkin ramai yang dah baca kisah mengenai seorang  seorang kanak-kanak berumur enam tahun di China yang ditemui berlumuran darah apabila ada pihak tertentu mengorek matanya. Kanak-kanak tersebut dilaporkan hilang ketika bermain-main diluar kediamannya.

Menurut laporan kornea mata kanak-kanak tersebut telah dijumpai melekat pada biji mata yang ditinggalkan tidak jauh dari tempat dia ditemui. Dan pihak polis percaya kanak-kanak tersebut diberi ubat pelali sebelum kornea matanya diambil. Ya ALLAH zalimnya manusia ni..Dan yang kita rasa lagi zalim suspek dipercayai adalah seorang wanita. Ngeri..Kita tak boleh bayangkan macammana beliau sanggup mengorek mata kanak-kanak tersebut...

Guo Bin recuperates near his mother from an attack in the rural area of Linfen city that left him blind in a hospital in Taiyuan in northwest China's Shanxi province on Wednesday, Aug. 28, 2013. A woman tricked the 6-year-old boy into going into a field, and then gouged out his eyes, police said Wednesday. (AP Photo) CHINA OUT
Sedih & Confuse

Dan yang pasti tentunya sekarang ni kanak-kanak tersebut dalam keadaan trauma dan confuse. That's why dia asyik bertanya, Kenapa Gelap dan Bila matahari Nak Keluar. I can't imagine macammana dia orang nak bagitau dia yang kini beliau cacat dan tak mungkin dapat tengok matahari lagi. Sedihkan...

9 comments:

  1. kejam betol nie...memang tak de perikemanusiaan langsung...huhu

    ReplyDelete
  2. kejam sungguh lah, xde perasaan langsung !

    ReplyDelete
  3. adoi kesiannye :'( masih muda lagi tapi nikmat penglihatannya diragut manusia berjiwa $^#!#$

    ReplyDelete
  4. kejam dan tak ada hati perut langsung... kesian sangatttt kat budak tu...

    ReplyDelete
  5. Aduhh.. sedih lah kisah mcm ni. Kesian.. budah umur 6 tahun yg slalu dia tau, main & seronok je. Biar dimarah pun masih seronok jugak. Bila kene mcm ni mmg sedih lah kt budak tu..

    ReplyDelete
  6. kasihan betul kanak-kanak tu.. sangat zalim manusia tu.. :(

    ReplyDelete
  7. kejam giler....kesian kanak2 tu...camne la parents dia nk jawab soalan anak dia..

    ReplyDelete

Designed By