Breaking News

Tuesday, September 3, 2013

RON 92 Kembali?

http://razmahwata.files.wordpress.com/2009/02/petronas-ron-92.jpg
RON 92

RON 92 Kembali?

Setelah mendapat pelbagai response dari pelbagai pihak atas kenaikan harga terbaru RON 95 dan Diesel, Kerajaan sedang mengkaji kemungkinan memperkenalkan kembali minyak petrol RON92. Tujuannya adalah untuk menawarkan alternatif sumber bahan api yang jauh lebih murah kepada para pengguna bagi membantu menghadapi kenaikan harga petrol RON95 dan diesel.

Walaubagaimanapun menurut Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Hasan Malek, cadangan tersebut masih diperingkat awal dan pengumuman selanjutnya akan dilakukan selepas menerima maklum balas daripada pelbagai pihak.

p/s: To be honest kita tak ada experience guna RON92. Apa yang kita tau RON92 was replaced by RON95, somewhere in 1999. So nothing much boleh komen cuma kita harap apa saja cadangan yang bakal di implementasikan baik untuk semua.

19 comments:

  1. kiter pernah guna RON 92 masa dulu2. minyak kaler merah tu kan.. ^_^ masa tu naik moto lagii la.. lagipn sejak dulu2 lagi memang ROn 92 murah

    ReplyDelete
  2. mmg x de pengalaman . mudah2n pengguna gembira dgn berita nih

    ReplyDelete
  3. tak pernah dengar pulak... kalau boleh digunakan secara alternatif, apa salahnye kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita ada baca mengenai RON 92 ni..Cuma macam kureng sikitlah..

      Delete
  4. tak pasti apa yg istimewanya antara myk tersebut.. yg pasti myk naik jew tak kira ron apa sekali pun... huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang ni mungkinlah murah mama..itu dululah..sekarang tak tau laah camne..

      Delete
  5. Orang miskin guna yg kurang quality...itulah yg kita dapat, huhu

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Dah lama minyak ni Nad..last sekali 1999. Dah 14 years dah...

      Delete
  7. murah tapi kualiti minyak nyer macam mana !

    ReplyDelete
  8. Ron 92 ni ok juga.. cuma kembali balik mcm yg lebih lama je lah.

    ReplyDelete
  9. ada dgr pasal ni td =) tp faham2 jelh..ron92 ni kualiti dia mcm mn..psti lg rndah berbnding 95..xelok utk enjin..

    ReplyDelete
  10. Kadang ni minyak RON berapa pun bertukar, dah OKje bawaknya kereta Iswara biasa hehe...memang tak leh bezalah Raudzah kelebihan dia pun!lainlah bawak keta BWW, honda city ke hehe

    ReplyDelete

Designed By