Breaking News

Wednesday, September 4, 2013

Tambang Bas, Teksi Dan Lain-Lain Yang Seagkatan Naik 4-5%?

http://www.malaysia-expressbus.com/images/PlatinumStar01.jpg
Tambang bas naik 4/5%

Tambang Bas, Teksi Dan Lain-Lain Yang Seagkatan Naik 4-5%?

Setelah pengumuman kenaikan harga minyak jenis RON95 dan diesel sebanyak 20 sen berkuat kuasa last Monday, seperti yang dijangka kos-kos pengangkutan lain pasti akan dinaikkan.

And yesterday Presiden Persatuan Pengusaha Pengangkutan Perdagangan Wilayah Utara, Datuk Yusoff Ismail, dah confirm, katanya kenaikan harga minyak tersebut itu memberi impak yang besar kepada Pengusaha syarikat pengangkutan perdagangan termasuklah pengusaha bas ekspres kerana mereka terpaksa menanggung kos kenaikan bahan api yang lebih membebankan.

So untuk mengelakkan kerugian mereka terpaksa meningkatkan caj perkhidmatan pengangkutan perdagangan di antara empat hingga lima peratus.

p/s: Hmmm...Another kesan sampingan yang pastinya memeningkan ramai orang. Setiap hari ada je harga yang naik ya. Selamat untuk Rakyat Malaysia.


18 comments:

  1. Replies
    1. Yupa Aiza cara mudah untuk pass the bulk kan..nasib pengguna..

      Delete
  2. Haa kann.. semua dah nak mintak naik dah. Kedai mamak je sempoi.. naik harga, org bising dia lenggang2 kepala je, org pun bayar jugak hahaa. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak tak nak mesti bayarkan..apa nak buat dah nasib badan..he..he

      Delete
  3. Masa petrol naik sampai RM2.70 dulu dah naik, bila harga petrol turun tak turun pun...kini nak naik lagi walaupun harga petrol baru RM2.10...
    Inilah yg dinamakan mengambil kesempatan! Semua pun akan macam tu...tunggu ajelah, apa lagi yg akan naik??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu BM..masa harga minyak turun they all tak ada pulak ikut sekalikan..hmmm

      Delete
  4. bila minyak naik automatic segala harga barang akan naik satu persatu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup farah..nampak gayanya macam tulah..one after another..

      Delete
  5. Replies
    1. He..he..belum parah lagi ..ada lagi yang lebih parah nanti..

      Delete
  6. seperti yang dijangka dah pun terjadi !

    ReplyDelete
  7. kesian orang nak balik kampung. kalau duk perlis tp belaja di Johor. Lebih RM50 harga tiket satu hala. semoga Allah permudahkan urusan kita :)

    ReplyDelete
  8. dah agak dah . bila satu benda naik harga benda2 lain akan menyusul kemudian.

    ReplyDelete
  9. Nampak.... sekejap je dah menjangkit kat benda lain!

    ReplyDelete
  10. hu3..mmg dh jgka =) ni alasan xmsuk akal..japgi ada la 2 peniaga2 pn bt alasan..yg plik terima plak..ish3..

    ReplyDelete

Designed By