Breaking News

Monday, October 28, 2013

Bila Si "Pembunuh" Aktif Ber Facebook Dan Obses Dengan Duit

 
 Ardi Ode Putra Katela


Si "Pembunuh" Aktif Ber Facebook


Mengerikan apabila si pembunuh adalah seorang yang aktif berfacebook dan sememangnya obses dengan duit. Itulah dia pengawal keselamatan, Ardi Hamza, yang terlibat dalam kes pembunuhan pegawai bank Norazita Abu Talib. Menggunakan nama Ardi Ode Putra Katela, beliau boleh dikatakan agak aktif ber facebook dengan bilangan rakan melebihi 4,000 orang. Status terakhir dikemaskini suspek ialah ‘Jum balik kampung kita" & "Mat Malam All" pada 21 October 2013, dua hari sebelum kejadian ngeri tersebut. 

  Status Terakhir pada 21 October 2013

Si "Pembunuh" Obses Dengan Duit


Apa yang mengerikan, suspek sememangnya OBSES dengan duit. Statusnya dipenuhi longgokan duit.Tidak pasti dari mana duit tersebut didapati. Apabila dah terlalu obses, beginilah jadinya. Sanggup membunuh untuk kepuasan diri.

 
Longgokan Duit Yang Menjadi Kegilaan
 
Longgokan Duit Yang Menjadi Kegilaan
 
Sememangnya mengerikan. Bila dilihat dari longgokan duit tersebut, mungkin kes rompakan yang berlaku pada 23 October yang lalu bukanlah yang pertama. Dan kita mengharapkan pihak polis dapat menangkap suspek dengan segera. Beliau perlu dibawa ke muka pengadilan. Mungkin juga dengan tertangkapnya suspek dan ahli keluarga, kes IC-IC palsu di Malaysia yang berleluasa juga dapat di tangani.

25 comments:

  1. Semoga pembunuh ini diberkas secepatnye...

    ReplyDelete
  2. Insyaallah...sepandai-pandai tupai melompat...
    Semoga tertangkap secepat mungkin agar tiada lagi yg menjadi mangsanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tupai hampir jatuh ke tanah kot BM..

      Delete
  3. Kejam sangat. Harap dpt diberkas secepatnya!

    ReplyDelete
  4. mak aihh dari mane the security guard got that damn lots of money o.O

    ReplyDelete
  5. gile punya org ... hmm .. dia Fan Arsenal rupanya,, lagi laa aku benci Arsenal ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kelakarlah pulak SP...kesian Arsenal..

      Delete
  6. Replies
    1. Betul Dhia..macam-macam perangai orang adakan..ngeri..

      Delete
  7. Marilah sama2 kita berdoa agar dipermudahkan jalan kpd pihak berkuasa utk memberkas manusia durjana ini.. aamiinnn.. mmg geram sgt lah..

    ReplyDelete
  8. harap2 insan2 sebegini akan di berkas...

    ReplyDelete
  9. menyampah nya tengok muka dia!! harap2 cpat lah dia di tgkap

    ReplyDelete
  10. bahaya betul orang macam ni.. dah terang-terangan dia memang obses dengan duit..

    ReplyDelete
  11. ya ampun..bikin seram ja bila tenguk duit banyak mcm tu kalau hasil membunuh.. nauzubillah..semoga di jauhkan hal2 begini..kasih malu org sabah ja dia ni..

    ReplyDelete
  12. pehh..ni namanya hamba duit ni ho3..kalau dapat..kita kasi hukum bunuh je..xyah bicara dah..yg sy xleh byang, kalaulah mamat ni dpat kt orang ramai.. rasanya mati kena hempuk je dia ni..sbar jelh..

    ReplyDelete
  13. ngerinya... hadoii.. tak sng duduk bila dia tak dapat ditgkap... huhu

    ReplyDelete
  14. semoga suspek dapat ditangkap sebelum ada lagi yang menjadi mangsa..

    ReplyDelete

Designed By