Breaking News

Saturday, November 23, 2013

Plastik Surgery Yang Berjaya Mengubah Wajah Gadis Kembar

 
Plastic Surgery yang Berjaya Merubah wajah Si Kembar

 Plastic Surgery Yang Berjaya


Korea sememangnya terkenal sebagai destinasi plastic surgery. Rasanya hampir 80% rakyat Korea telah menjalani plastic surgery dalalam kehidupan mereka. Mereka menjadi begitu obses kerana resultnya tidak pernah mengecewakan mereka. Dalam siri terbaru television yang terkenal "Let's Beauty" sepasang kembar telah berjaya mengubah wajah mereka dari yang biasa-biasa kepada sememangnya "WOW".

Let's Beauty

 
Tujuan utama program "Let's Beauty" adalah untuk membantu mereka yang merasakan diri mereka terlalu hodoh atau tidak cukup cantik. Mereka ini kebanyakan mempunyai self-esteemed yang rendah serta tidak yakin dengan diri sendiri. Sepasang adik-beradik kembar telah berpeluang untuk mengubah wajah mereka apabila mereka mandapat tajaan dari program ini. Jom kita tengok apa yang terjadi pada mereka:

 
Sebelum Plastic Surgery
 
Selepas Plastic Surgery

Cantikkan dia orang!!!! Drastically change. Dah macam artis Kpop...

Hukum Melakukan Plastic Surgery


Biarpun kejayaan pembedahan ini tidak boleh dipertikaikan, kita sebagai seorang Islam dilarang sama sekali untuk mengubah wajah kita yang telah dikurniakan Allah secara melampau TANPA sebarang sebab yang diharuskan syarak.
Rasulullah SAW pernah bersabda: “Sesungguhnya Allah melaknat perempuan yang membuat tatu dan meminta dibuat tatu, yang mencukur alis, yang menjarangkan gigi untuk kecantikan, yang mengubah ciptaan Allah.” (Riwayat Ibnu Mas’ud)
Ia adalah perbuatan yang termasuk dalam kategori perbuatan yang dilaknat Allah dan RasulNya. Ini kerana ia bukan sahaja menyiksakan, bahkan merubah bentuk ciptaan Allah secara melampau tanpa sebarang kepentingan yang diharuskan syarak.

Antara Plastic Surgery Yang Berjaya

12 comments:

  1. biarpun da cantik..tp hakikatnye..itu bkn rupa sebenar mereka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang cantikkan mama..puas hati dia orang..cuma berbeza banyaklah dengan wajah asalkan...

      Delete
  2. Mmg cntik.. tpi bkn wajah sbnr diorg kn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak buat camne Maria..hati dah suka..he..he

      Delete
  3. tapi bahaya gak..taku nanti kena saman dengan laki sebab lahirkan anak yang godoh macam ade satu kes di china tu..DNA dont lie..hahahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  4. Nnti jgn pulak ada yg saman menyaman bila anak2 xcantik mcm ibu bapa mereka..huhu..mcm2 ada..

    ReplyDelete
  5. tak sama dengan yang asal.. lebih baik yang asal..

    ReplyDelete
  6. fuyoo.. cantik.. tp yg x larat nnti bila kawin & beranak.. anak tu ikut rupa yg asal.. kantoi huhu.. :D

    ReplyDelete
  7. Luar biasa... sebuah karya seni dokter ahli bedah.

    ReplyDelete
  8. kadg2 gerun tgk dorang2 ni yg berani sungguh buat surgey cenggini

    ReplyDelete
  9. kecantikan yg xoriginal...hanya boleh tipu mata yg melihat je..

    ReplyDelete

Designed By