Breaking News

Saturday, March 1, 2014

Pelik Tapi Benar: Gigi Tumbuh Dalam Otak

The boy underwent surgery to remove the tumour and the surgeons were able to see the teeth inside his brain (pictured). He is now developing well but requires regular check ups to ensure the tumour has not returned
Gigi Tumbuh Dalam Otak

Gigi Tumbuh Dalam Otak


Pelik Tapi Benar. Gigi tumbuh dalam otak. Mana mungkin kan..Tapi tak ada yang pelik sebenarnya kan. Itukan kuasa Allah. Sama juga kes "Mahluk Asing" dalam otak suatu ketika dulu.

Kejadian luarbiasa dalam sejarah perubatan manusia ni berlaku kepada seorang bayi yang berusia empat bulan dari Maryland, Amerika Syarikat. Pihak doktor yang merawat bayi tersebut berjaya mengesan sesuatu yang ganjil berlaku apabila mereka mendapati tumbesaran kepala bayi tersebut berlaku begitu cepat berbanding anggota lain tubuhnya.

Gigi Mirip Gigi Rahang Dalam Otak


Apabila imbasan otak terhadap bayi tersebut dilakukan, mereka mendapati sebatang gigi yang mirip gigi rahang bawah bayi tersebut tumbuh didalam otaknya. Kejadian itu disahkan yang pertama berlaku dalam sejarah perubatan dunia.

Pembedahan untuk membuang gigi tersebut telah berjaya dilakukan. Bayi tersebut juga tidak mengalami sebarang komplikasi. Itulah kekuasaan Allah..

22 comments:

 1. Subhanallah... Allahuakbar...
  3x brit pop eh.. brit council.. :D

  ReplyDelete
 2. Assalam
  Subhanallah. Baby tersebut di lindungi dari kemudaratan. Masyaallah.

  ReplyDelete
 3. Maha Besar Allah.

  ReplyDelete
 4. mmg plik..tpi itulh tnda kekuasaan Allah..mmpu membuaT apa sahaja

  ReplyDelete
 5. pelik kan..tapi tiada apa yang mustahil. Mujurlah bayi tu sihat :)

  ReplyDelete
 6. ubhanallah.. begitu hebatnya kuasa Allah..

  ReplyDelete
 7. Haiik.. tu dia aih... jenuh saintis buat kajian... tu nak bagi tahu, ilmu manusia tahap mana ajer berbanding dengan pencipta manusia itu sendiri... Subhanallah...!

  ReplyDelete
 8. Ingin jana pendapatan lumayan dgn mudah dan cepat tanpa modal,tiada penipuan??? click - http://tasks4job.com/?refer=57311

  ReplyDelete

Designed By