Breaking News

Friday, March 21, 2014

Mendarat Di Permukaan Air

Mendarat Di Permukaan Air

Mendarat Di Permukaan Air
 
You all tau tak, setiap juruterbang telah dilatih untuk melakukan pendaratan kecemasan di atas air. Namun tugas tersebut adalah sukar dan memerlukan banyak latihan. Ianya boleh dilakukan melalui simulator. Ada prosedur-prosedur yang perlu diikuti. Dan jika ingin mendarat di atas air, ianya harus dilakukan di permukaan air yang tenang. Tapi selalunya mereka tidak punya pilihan.
 

22 comments:

  1. perkongsian ilmu yang baru buat saya :)

    ReplyDelete
  2. ohh yeke, baru tahu,... terima kasih maklumatnya

    ReplyDelete
  3. baru aiza tahu.. kalau tengah laju mesti susah juga nak control kan..

    ReplyDelete
  4. Bukan ilmu shj kena ada.. bakat pun penting juga dlm menghadapi situasi ini...

    ReplyDelete
  5. bukan senang nak buat tu... komli tuk raudzah :)

    ReplyDelete
  6. betul ker ni????,, nampak menakutkannn

    ReplyDelete
  7. Situasi yang boleh dikawal mungkin ianya boleh dilakukan...tapi yang selalu terjadi adalah disituasi yang sukar dikawal.

    p/s: Terima kasih...saya memang jeles memanjang dgn AR blog ni! hehe...
    Alamak! dah tak boleh komen guna URL... Google account jer, huhu...

    ReplyDelete
  8. bukan mudah untuk melakukannya kalau berada dalam situasi yang sukar dikawal kan.

    ReplyDelete
  9. teror juruterbang ni, ada dengar penerangan dalam astro awani, ni dipanggil softlanding agaknya...

    ReplyDelete
  10. Terror sungguh si pilot ni, mungkin ciri2 ini ada pada kapten pilot MAS kita.

    ReplyDelete
  11. pernah tengok sebelum ni video tu.. pilot tu mesti hebat...

    ReplyDelete
  12. Hi akak, Taufiq singgah sini ye :)

    Jemput singgah blog Taufiq awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  13. look scary...mesti pilot tu betul2 terror..#pray for mh370

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum... baru tengok video tu.. selamat pagi, singgah sambil menabung sini~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allahuakbar. terkejutnya tengok. bijak betul pilot tu kendali pesawat dia...

      Delete

Designed By