Breaking News

Saturday, March 15, 2014

Terkini: Pesawat MH370 Sah Di Rampas

Pesawat MAS MH370

Pesawat MH370 Di Rampas?


Setelah seminggu berlalu, misteri kehilangan MH370 menuju jalan buntu. Namun hari ini misteri kehilangan Pesawat MH370 sedikit terbongkar apabila Pesawat MAS MH370 dikatakan telah di rampas. 

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak mengesahkan bahawa pesawat tidak dikenali yang dikesan menukar arah dan terbang ke arah barat pada pagi Sabtu lalu adalah pesawat Malaysia Airlines MH370 yang hilang dari radar awam sejurus sebelum itu. Pesawat tersebut disahkan membuat pusingan lencongan setelah memasuki ruang udara Vietnam. Salah seorang juruterbang atau orang lain yang berpengalaman terbang disyaki mengendalikan pesawat tersebut .


Lokasi Pesawat MH370

Lokasi Pesawat MH370 Belum Pasti



Berdasarkan data yang diperolehi dari satellite, komunikasi terakhir dengan pesawat MH370 adalah pada pukul 8.11 pagi hari Sabtu. (Pesawat sepatutnya mendarat di Beijing, China pada pukul 6.30 pagi) 

Bagaimanapun, setakat ini, motifnya belum diketahui dan lokasi di mana pesawat itu berada belum diketahui dengan jelas. Namun, pesawat tersebut berkemungkinan berada di dua koridor - Kazakhstan Utara ke Turkmenistan atau Indonesia ke Lautan Hindi Selatan

P/s: Doakan keselamatan semua penumpang MH370. #Pray4MH370

26 comments:

  1. Replies
    1. Hopefully the passengers are just fine . lets pray for the good news . amin..

      Delete
    2. Things are really really getting complicated... and invites all sorts of questions...
      Yeah... hope everyone on board are still safe...

      Delete
    3. Pray for our friends out there...

      Delete
    4. Hijacked? Yes that was i thinking since early april 2014

      Delete
  2. Dirampas? betul ker? Buat turn back tu mmg dah disahkan kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup kapal terbang yang buat turnback tu confirm MH370. PM buat PC tengahhari tadi.

      Delete
  3. my instinct was telling me that the plane has been hijacked... tapi tak taulah... hanya Allah SWT yang tahu... keep on praying for MH370

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup I am sharing the same feeling Farah. Just pray for their safety...

      Delete
  4. makin berdebar jantung apa kesudahan MH370.

    ReplyDelete
  5. Hari ini sudah msk lapan hari..
    Semoga dipermudahkan.....

    ReplyDelete
  6. Harapan agar penumpang & krew selamat adalah lebih tinggi jika ianya dirampas... harap2lah..

    ReplyDelete
  7. tak tahu nak cakap apa.... kalau betul ianya dirampas..moga penumpang dan kru berada dalam keadaan selamat..

    ReplyDelete
  8. makin lama makin pelik kes ni.. dengan bomohnya lagi.. hmm..

    ReplyDelete
  9. Semoga penumpangnya masih selamat...

    ReplyDelete
  10. nina pun rasa dr awal lg ada kes hijack.. lg pun muka org pakai passport palsu tu mcm europe je.

    ReplyDelete
  11. mudah-mudahan penumpang masih selamat..kita terus doakan

    ReplyDelete
  12. seperti yang ika jangkakan, hmmm, semoga semua penumpang selamat dan kembali ke malaysia.... #prayforMH370

    ReplyDelete
  13. teruskan berdoa agar mereka semuanya masih selamat.. aiza ada juga terfikir mengenai perkara ini.. menabung inti, inti, komli.. selamat berhujung minggu.. :D

    ReplyDelete
  14. saya cuma mengharapkan semuanya berkesudahan dengan baik..lain-lain belum percaya lagi..

    Sehingga jumpa lagi dan salam ukhuwah dari PORTAL ILMU

    ReplyDelete
  15. Moga semuanya dipelihara Allah..

    ReplyDelete
  16. Memang dirampas...takde bahan bukti di mana2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah...takkanlah hilang macam tu ajekan..

      Delete
  17. Hanya Amerika je yang blh bagi jawapan kehilangan MH370 ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. I guess so...ONLY them. No one else...

      Delete
    2. Now is already Dec 2014...when will we know the results?

      Delete

Designed By