Breaking News

Tuesday, April 8, 2014

Awas Produk Ni Beracun Ya!!!


3 produk pelangsing badan beracun  
Produk Pelangsing Beracun.

Produk Pelansing Beracun

 
Kisah produk beracun, bukanlah cerita barukan. Blog Santai sendiri ada membuat beberapa entri mengenai produk beracun sebelum ni. Antaranya, Kopi Beracun dan juga Produk Kecantikan Beracun

Dan hari ni, kita nak kongsikan satu lagi produk beracun yang kini hangat di pasaran. Produk beracun yang dimaksudkan adalah Produk Pelansing Badan Beracun yang dikenali sebagai, ‘Collagen Slim’, ‘Beautiful Body Slim’ dan ‘Figure Up’. Ketiga-tiga produk ni mengandungi bahan racun berjadual sibutramine. 

http://susualphalipidlifeline.files.wordpress.com/2012/06/sibutramine21.jpg 
Sibutramine Beracun

Sibutramine Beracun

 
Sibutramine adalah ubat terkawal yang digunakan untuk rawatan obesiti. Namun pendaftaran ubat yang mengandungi bahan terbabit telah ditarik balik di Malaysia pada 23 Disember 2012 yang lalu kerana peningkatan risiko kesan advers kardiovaskular seperti serangan jantung dan juga strok. Pengambilan bahan ini yang berlebihan juga boleh mengakibatkan semput yang kronik dan juga kurang siuman.

Berdasarkan laporan Kementerian Kesihatan, dua pengguna yang berusia 14 dan 38 tahun telah mengalami sawan selain pendarahan ulser duodenal akibat pengambilan ‘Figure Up’.

So hati-hati semua. Kalau ada yang dah terambil atau baru nak ambil, hentikan sekarang ya. Jangan kerana nak kurus ada yang merana nanti. Amalkan gaya hidup sihat k!!!

1. Pilihan Blogger Malaysia
2. Istimewa Untuk Rakyat Malaysia  
6. Pilihan Terbaik Untuk Rakyat Malaysia 
7. Ramai Yang Pilih Ni..Kenapa Ya?

(Source) 

26 comments:

  1. hai..wah nak diet jangan main hentam harap maklum ahaks...

    ReplyDelete
  2. tembak michelin 4 bijik tayar untuk sis

    apa mksud iklan tak menarik? uh..churp2 mmg tak menarik setahu suri aha.. muah admin

    ReplyDelete
  3. orang kita asal murah je beli..x selidik kandungan bahan..

    ReplyDelete
  4. wah harus lebih berhati-hati nih dalam membeli satu produk, makasih infonya ya :)

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah tak pernah guna produk2 ni sume...

    ReplyDelete
  6. X berani guna produk sebarangn...

    ReplyDelete
  7. sebenarnya kalau mkn ubt diet nie tak brp bagus utk kesihatan
    lebih2 lagi utk kaum hawa...susah nak pregnant nanti, cuba amalkan
    pemakanan yg sihat pun dah mencukupi....

    ReplyDelete
  8. Menakutkan betul sekarang ni macam-macam ada di pasaran sampai tak terkawal. Sibutramine dan paraben dua ini selalu mengancam bahan perubatan dan kecantikan di negara kita. Kena hati-hati...

    ReplyDelete
  9. tahun lepas hampir mencuba pil tu...oh tidak

    ReplyDelete
  10. wahh.. menakutkannya.. baik kurus secara semulajadi. biarlah lambat pun kan.
    licha klik colgate sini. :)

    ReplyDelete
  11. nk ambil apa2 produk pun biarlah atas nasihat dr kan.. done nuffnag x2 yer

    ReplyDelete
  12. Ada juga dapat informasi ini. Elok didedahkan begini agar mudah orang kenal supaya tidaklah terbeli dan terkena...

    ReplyDelete
  13. terima kasih maklumat ni, sebagai peringatan untuk orang rumah.

    ReplyDelete
  14. ada kawan saya ambil Figure Up, sy dah berikan maklumat seperti ini..tetapi dia masih mempertahankan benda tu ok jika diambil tidak kerap..tetapi masalah nya, benda tu dimakan juga, masuk juga didalam badan. tiada jaminan yg sahih ia tidak mendatangkan kemudaratan jika faktor kekerapan nya diambil kira..

    ReplyDelete
  15. bahaya tu... sebab nak kurus orang sanggup buat apa sahaja..

    ReplyDelete
  16. bahayanya..dahlah sekarang mcam2 gak produk untuk kecantikan..tp sy memang jarang guna bnda ne semua...cm tak caye jer

    ReplyDelete
  17. Bagus perkongsian ni. Sekurang-kurangnya pengguna tahu produk yang baik atau sebaliknya.

    ReplyDelete
  18. Iskhhh idah memang tak berani nak cuba produk2 yg macam nie... especially yang kena telan masuk dalam perut nie... dan juga yang tempek kat muka... oh nooo!

    ReplyDelete
  19. ada segelintir yang main beli je tapi buat research tentang kandungan produk tersebut. Bahaya kan

    ReplyDelete
  20. Thanks for the info...memang x boleh guna produk sembarangan...bahaya..

    ReplyDelete
  21. terima kasih atas info..lepas nie kena lebih hati2 kalau nak ambik suplement kurus..hehe

    ReplyDelete
  22. banyak sangat product yang berbahaya sekarang..erm.....harap pandai buat keputusan..amalkan gaya hidup sihat..

    ReplyDelete
  23. Thanks diatas info... Saya jual produk..kadang kadang sayapun terlepas pandang info tentang produk ni.

    ReplyDelete

Designed By