Breaking News

Saturday, April 12, 2014

Hukuman Penjara Untuk Perokok ?


http://images.says.com/uploads/story_source/source_image/205354/big_thumb_5431.png 
Penjara Kerana Memiliki Rokok Seludup

Hukuman Penjara Untuk Perokok ?


You all tau tak, tahun 2014 telah diisytiharkan sebagai tahun untuk memerangi rokok haram. Salah satu langkah serius yang diambil oleh pihak JDDM ialah meminta mahkamah mengenakan Hukuman Penjara bukan setakat denda untuk penyeludup, pengedar, penjual, pembeli atau individu-individu yang memiliki rokok haram.

Thumb 63bd 
Benteras Rokok Seludup

"Strike Team" Benteras Perokok Haram


Untuk merealisasikan tujuan ni, Ops Outlet 2014 telah dilancarkan dan pasukan khas "Strike Team" telah diwujudkan. "‘Strike Team’" akan bertindak sebagai pasukan gerak cepat untuk melakukan serbuan dan memeriksa premis yang disyaki menjual rokok seludup di seluruh negara. Sasaran mereka adalah untuk mematahkan rangkaian penyeludupan, pengedaran dan penjualan rokok haram dengan menumpukan kepada peniaga serta peruncit. 

So kalau ada rakan-rakan diluar sana yang terlibat, tak kiralah penyeludup ke, pengedar ke, pembeli ke atau perokok sekalipun, hentikanlah ya..Nanti tak pasal-pasal merengkok dalam penjara. 

Kalau you all nak tau lebih lanjut pasal operasi Ops Outlet 2014 ni, silalah Klik SINI ya.

12 comments:

  1. ada pulak yer rokok haram dengan x haram.. bukan semua jenis rokok haram ke dari segi syara'.. hmm..

    ReplyDelete
  2. bersama-sama banteras rokok..haram mahupun 'tak haram'....:DD

    ReplyDelete
  3. kalau dah hukumya haram berdosa tu...hehehehe..

    ReplyDelete
  4. setuju sagat..kalau benda ne seruis di buat..kan selalunya asyik ckp gak, tindakan takde

    ReplyDelete
  5. lebih baik berhenti merokok terus.... duit jimat, badan sihat.... :D

    ReplyDelete
  6. Mesti perokok dh x sng duduk juga..

    ReplyDelete
  7. Buat operasi xperlu dihebahkan... Buat diam2 dah le
    Baru mudah nak ditangkap.

    ReplyDelete
  8. rokok haram yg x bayar cukai...yg bayar cukai...kira rokok halal la...hehehe

    ReplyDelete

Designed By