Breaking News

Monday, May 26, 2014

Kisah Sebenar "Anak Tikus" Dalam Susu

anak tikus dalam susu 
Anak Tikus Dalam Susu

Kisah Sebenar "Anak Tikus" Dalam Susu


You all ingat lagi tak kisah "Anak Tikus" dalam Susu yang kita pernah kongsikan sebelum ni? Susulan daripada kes tersebut pihak Dutch lady telah menghubungi Puan Nazlinda Mashtuki untuk mendapatkan sample bagi mengetahui punca sebenar mengapa ada "anak tikus" dalam susu tu. Setelah sample di analisis inilah kenyataan rasmi yang dikeluarkan oleh pihak Dutch Lady.

anak tikus dalam susu 
Kisah Sebenar "Anak Tikus" Dalam Susu

Pihak Dutch Lady Menasihatkan Para Pengguna Agar Tidak Membiarkan Produk Minuman Susu Selama Lebih 3 Hari Selepas Dibuka.

anak tikus dalam susu 
Kisah Sebenar "Anak Tikus" Dalam Susu

So kepada peminat susu segar make sure you all follow proses penyimpanan yang betul ya bagi mengelakkan benda-benda asing hadir dalam susu.

17 comments:

  1. Fiza pernah alami benda yg sama.. susu jadi ketul2 bila terlalu lama dibiarkan dalam peti sejuk lepas dibuka.. cara penyimpanan pun kene betul...

    ReplyDelete
  2. Menakutkan kakak aje dik. Dahlah kakak baru membuang banyak cadbury stock kat rumah kakak, kali ini susu pulak. Rumah kakak susu ini dan cadbury memang sentiasa ada stok. Sekarang tak tahu nak pilih coklat apa utk keluarga.

    Simpan susu tak ikut cara jadilah macam itu ye..

    ReplyDelete
  3. Kalau rumah kakak susu kotak tu buka minum terus habis tak sempat simpan dlm fridge:)

    ReplyDelete
  4. ee..loya pulak tengok..biasa kalau kat rumah..kalau dah lama kat peti ais tu..susu tu jadi masam..kalau lama sangat jadi ketul2..nice sharing:)

    ReplyDelete
  5. Jangan kerana kelalaian sendiri pihak lain pula dipersalahkan..

    ReplyDelete
  6. ngerinya sis..
    kena berhati bila simpan..
    takut jadi berbahaya plak nanti bila terdedah..
    klkx2

    ReplyDelete
  7. Hmmm... mcm2 boleh jadi..
    3x nestum.. :D

    ReplyDelete
  8. susu kalau cara penyimpanan salah memang cepat rosak kan..sebab tu puteri tak suka simpan stok kat rumah. Kalau terasa nak minum, baru beli.

    ReplyDelete
  9. kalau ikut logik pun, takkan la anak tikus boleh masuk dalam tu...huhu.macam-macam la sekarang ni.makin maju teknologi makin pelik-pelik

    ReplyDelete

Designed By