Breaking News

Monday, June 2, 2014

Samsengnya Adik-Adik Ni...

Budak pailang perempuan belasah rakan 
Samsengnya Adik-Adik Ni!! 

Samsengnya Adik-Adik Ni


Info serius pilihan Blog Santai adalah kisah buli dikhalangan adik-adik kita.  Apalah nak jadi dengan dia orang ni ya. Semuanya nak jadi samseng. Lelaki maupun perempuan. Bangga untuk menjadi "pailang/samseng/kak yong" bukannya untuk menjadi pelajar terbaik. 

 
 Wajah "Pailang" Buruan Polis

Video Budak Pailang


Kalau ditengok dari video "pailang" membelasah mangsa ni, sah adik-adik ni menghadapi masalah identiti krisis. Mereka bangga apabila aksi-aksi ganas mereka dirakamkan serta mungkin menjadi tontonan serta perhatian ramai. Glamor gitu. Walapun ianya bukan promosi yang baik, tapi pasti mereka puas. Mau tidak satu dunia boleh tengok aksi "pailang" mereka. Hmm...


Dan yang agak menyedihkan rakaman ni berlaku dikawasan sekolah. Kalau kat sekolah berani buat macam ni, kat luar apatah lagi. Tindakan yang sewajarnya perlu dikenakan ke atas adik-adik ni supaya menjadi pengajaran kepada mereka serta adik-adik yang lain yang berhasrat untuk menjadi pailang. 

1. Kena Cuba..Tak Ada Alasan
2. Istimewa Untuk Rakyat Malaysia  
6. Pilihan Terbaik Rakyat Malaysia 
7. Ramai Yang Pilih Ni..Kenapa Ya?

Google+   

25 comments:

  1. kasihan budak pompuan tu, kenapalah tiada yang datang membantu.

    ReplyDelete
  2. bangga agaknya jadi samseng sekolah...ramai pulak yg jadi penyokongnya, bukan membantu :(

    ReplyDelete
  3. Betul tak faham sikap budak-budak sekarang ni. Terlebih berani dalam almost everything. Takutnya tengok keberanian mereka ni disalahguna pulak!

    ReplyDelete
  4. Allah, takut tengok. budak perempuan pula tu. apa kes?

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Budak sekarang memang ganster xkire lelaki atau perempuan. Saya kat klinik ni dah banyak jumpa kes-kes macam ni. Termasuk kes budak skolah rendah. Kalau anak saya yang kene..memang separuh nyawa saya kerjakan balik budak2 pailang tu!!!

      Delete
  6. Oh dear... Kawe harap ni semua cuma lakonan cuma by the look of it mcm real aje. Simpati bukan sahaja buat budak yg teruk diperoyok tu tapi budak2 yang membulinya. Sure ada masaalah dalam upbringing dia org tu. Maybe, tak ada ayah ibu or ibu bapa pun jenis pemarah, cuma tuhan yg tahu.

    This is a very serious case. Semoga TPM beri perhatian pada isu ini.

    ReplyDelete
  7. Budak2 sekarang makin berani..perempuan pun sama..

    ReplyDelete
  8. Zaman dudlu2 ade juga tapi tak banyak dan tersebar begigi. Inilah kesan teknologi...segalanya mudah dirakam dan tersebar

    ReplyDelete
  9. Ganas sgt...teruk benor perangai...

    Entri Terkini MINDAKABUR : Google Chrome Berupaya Memainkan Video dan Audio

    ReplyDelete
  10. Nasib baik bukan anak atau adik saya. ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tidak...siap la budak2 ni...

      Delete
    2. http://drshikinzainal.blogspot.com/2014/06/budak-pailang-kemungkinan-hidap-conduct.html

      Delete
  11. takut pula lihat kelakuan anak-anak zaman sekarang..cikgu pun macam dah takut nak tegur kelakuan mereka...

    ReplyDelete
  12. budak sekarang mmg dahsyat . my kakak dah biasa dah berhadapan dgn pelajar taraf gangster . bhs pun dah kau aku jer ... minum nestum di tengah malam .

    ReplyDelete
  13. Mmg budaya gangster ni menebal dlm kalangan budak sekolah skrng... kena cari kaedah yg totally berbeza dari yg lama. Minda anak muda dah berubah walaupun dia org hidup sama2 dgn kita... Gila kena belasah cam tu...
    3x nestum.. :)

    ReplyDelete
  14. Buat malu sungguh..... boleh pulak berselfi gitu.
    Kesian mak ayah yang melihat. Moga mereka akan insaf hendaknya

    ReplyDelete
  15. Huhu.. Mmg. Dinafikan budak2 pmpuan skg mkin berani...

    ReplyDelete
  16. seram memikirkan kemungkinan2 akan datang

    ReplyDelete
  17. pergaduhan time sekolah tak dinafikan memang berlaku dari sejak dulu lagi..tapi kalau merakam macam nie untuk memuaskan hati, meaning something is wrong..this girls are sick....

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  18. dah glemer la tu masuk utube..masuk fb...bayangkan klu anak kita kena belasah macam tu...

    ReplyDelete
  19. tgk gak kat FB...budak2 perempuan ni terok betol perangai...

    ReplyDelete

Designed By