Breaking News

Thursday, August 14, 2014

Facebook Tidak Akan Di Tutup

Facebook Tidak Akan Di Tutup
Facebook Tidak Akan Di Tutup

Facebook Tidak Akan Di Tutup


Facebook tidak akan ditutup. Itulah jaminan yang dikeluarkan oleh Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek. Menurut beliau kerajaan tidak pernah membuat keputusan untuk menutup laman sosial Facebook memandangkan ia agak mustahil dengan jumlah akaun pengguna di Malaysia adalah 15 juta. Ramai yang selesa menggunakan Facebook untuk berhubung dengan rakan serta menjalankan perniagaan online.

Namun beliau mengaku kesediaan kerajaan untuk mengkaji kewajaran menutup Facebook ekoran dari pelbagai laporan tentang penyalahgunaan laman sosial tersebut. Kajian tersebut akan dijalankan bagi mendapatkan maklum balas orang ramai mengenai kewajaran menutup facebook bagi mengawal penyalahgunaannya. 

So pengguna tegar facebook boleh menghela nafas lega k. Jadilah pengguna yang bertanggungjawab. Jangan jadikan facebook tempat untuk menyebarkan fitnah dan perkara-perkara yang kurang elok k.. 

18 comments:

  1. Hehe, Muz antara pengguna tegar, tp tak pernah cetus kontroversi lagik... Hehe

    ReplyDelete
  2. baru lepas baca paper pasal ni kejap tadi..

    ReplyDelete
  3. hihihihii..Saya bukan pengguna tegar FB...:D

    ReplyDelete
  4. sha antara pengguna tegar... suka merepek meroyan dalam FB.... kikiki

    ReplyDelete
  5. Rasanya ok kot.. cuma penguatkuasaan kita kena lebih IT intelligent & minda sesetengan org tu kenalah ubah. Tak payah nak merapu2 kat fb tu.. & then.. owner dia tu kena cari jln utk ditukarkan huhu...

    ReplyDelete
  6. Saya pengguna tegar fb .tapi rajin membaca atau komen je.post jarang sangat

    ReplyDelete
  7. x yah tutup la.. cuma perlu dkawal sedikit.. yang pengguna pun x yah la over sangat jadi keyboard warriaod kat fb..
    klikx2

    ReplyDelete
  8. Aduhh, kejap nak tutup, kejap tak, apakata buat undi Rakyat malaysia, sokong tutup atau tidak. saya percaya 91% mesti sokong FB ini ditutup!

    ReplyDelete
  9. Akhirnye..haha. Tak kisah pun fb ditutup ke tak. Tak mati pun. Yang penting isu semasa mesti kene berjalan cam biase. Keh3.

    ReplyDelete
  10. Marilah sama-sama kita perbaiki diri.
    Ada orang..suka tuduh orang lain sebar fitnah di FB. Tapi, bila orang tu dah stop, dia pulak yang dok sebar fitnah. Cukup-cukup tudung jari kat orang. Orang tu umpama mengetuk paku, dulang serpih.
    * Ni terkena kat batang hidung sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. *Tuding.
      Saya pun bukannya sebar fitnah.
      Sekadar menyatakan ketakpuasan hati.
      Tapi, dia & lain2?
      Fitnah kita macam-macam.
      Semoga sedar diri sendiri sebelum kutuk orang.

      Delete
  11. Facebook tak slh.. Yg salah manusia yg gunakannya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam. sy setuju kata akak tu..facebook tak salah..manusia yg salah guna

      Delete
  12. salam. alhamdulillah lega..hehhhe senang nak share link 8share kalau macam ni hhehehe

    ReplyDelete

Designed By