Breaking News

Wednesday, August 13, 2014

Speechless : Doktor Gigi Jalanan

Doktor gigi jalanan
Doktor Gigi Jalanan

Doktor Gigi Jalanan


Speechless..bila baca mengenai doktor gigi jalanan ni. You all boleh bayangkan tak, operasi rawatan gigi hanya berlaku di tepi jalan. Tak perlu buat appointment, tak ada kerusi mahal dan tak ada peralatan canggih. Yang ada hanyalah seorang doktor yang telah memberikan rawatan pergigian selama 40 tahun menggunakan peralatan lama dan terhad. And the best part, beliau hanya mempelajari teknik rawatan gigi daripada bapanya. Tak perlu masuk Universiti dan belajar selama 6-7 tahun. Hmmm..hebatkan. Itulah dia Doktor Surinder Singh, 67, dari Ludhiana di Punjab.

Doktor  Surinder Singh ni popular dikhalangan penduduk di India yang kurang berkemampuan ke klinik gigi. Manakan tidak, pesakit hanya perlu membayar 50 rupee (RM3) untuk mencabut gigi dan 150 rupee (RM8) untuk gigi baharu. Manakala, untuk set gigi palsu baharu bernilai 1,500 rupee (RM79) berserta jaminan selama setahun. Hmmm..murahkan...Cuma ada satu je risiko, peralatan digunakan tidak pernah disteril. So cabut gigi at your own risk lah. Apa-apa pun kita salute doktor ni...doktor berjiwa rakyat.

22 comments:

  1. Fuyoo.. hebat ni.. i'm speechless too..
    pekena kopi old town dulu... :D

    ReplyDelete
  2. wow.....speechless jgk....hebat...mmg tabik spring lah..Betol tu sis apa2 pon risiko tu mmg ada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib xperia yg keluar sis....So xperia for u sis..:D

      Delete
  3. rasanya dekat jalan pasar pon ada macam ni jugak....^_^

    ReplyDelete
  4. jenis jalanan pun ada, kalau selamat apa salahnya guna perkhidmatan dr gigi jalanan ni.

    ReplyDelete
  5. memang speechless ni...baru tahu doktor gigi jalanan pun ada. Tapi memang salute la dapat berkhidmat for 40 years tu kiranya dia memang hebat juga kan :)

    ReplyDelete
  6. only blue birds dear...esok puteri datang lagi ye :)

    ReplyDelete
  7. kalaulah kat malaysia ni ada doktor berjiwa rakyat cenggini.. teringin pakai braces sebab gigi jarang... tapi cost dia... aduhai.. :(

    apapun salute !

    ReplyDelete

  8. Semakin ramai telah mendaftar , masa makan duit masuk , masa jalan-jalan duit masuk , masa tidur pun duit tetap masuk. Duit masuk 24jam tak henti-henti. Daftarlah sekarang !

    sesuai untuk :
    # pelajar IPT. Sebab apa ?. saya juga pernah menjadi seorang student IPT. Duit PTPTN memang tak cukup. Kita sebagai student juga mempunya keinginan untuk berbelanja . BETUL ATAU TIDAK ?
    # peniaga kedai runcit(TAK PERLU CHARGE RM 0.50 KEPADA PELANGGAN SEBAB DARI TOPUP YANG ANDA RELOADKAN KEPADA PELANGGAN ANDA SUDAH DIBERI KOMISYEN) disini anda mungkin mempunyai kelebihan. sebab apa ?. dari apa yang saya perhati dan telah saya survey. kebanyakkan penjual topup dari kedai2 runcit mengenakan charge tambahan 0.40/0.50 dan sebagainya kepada setiap pelanggan yang membeli topup sedangkan anda tidak.
    # penjawat sektor kerajaan dan swasta yang menginginkan income tambahan
    # penganggur terhormat yang tidak mempunyai sebarang income/pendapatan

    MEMPERKENALKAN !!!
    Part Time Bisnes (Topup) - Pakej Agen..

    Pakej Agen Topup Paling GEMPAK..
    Yuran Terendah, Profit @ Keuntungan Tertinggi Di Pasaran..
    YURAN PAKEJ

    AGENT (RM30.00)
    Produk Yang Disediakan :-
    * Maxis
    * Digi
    * Celcom
    * Umobile
    * Tunetalk
    * Xox
    * Merchantrade
    * Digissocial
    * Digisidd
    * Digibroadband
    * Molpin
    * Tron
    * Italk
    * Cib-Mall Pin
    * A-Cash Pin
    * Mcoins Pin
    * Njoi Flexi
    * Celcom Bill
    * Maxis Bill
    * Digi Bill
    * Umobile Bill

    Utility Bill :-
    * Telekom Bill
    * Astro Bill
    * Syabas Bill
    * Tnb Bill
    * Water Bill (Johor, Kelantan, Kuching, Melaka, Pulau Pinang, Pahang, Perak, Sibu)
    * Electricity Bill (Sabah & Sarawak)
    * Indah Water Bill
    * Unifi Bill
    * Sada Bill

    UNTUK INFO LANJUT BOLEH SMS/WECHAT/WHATSAPP 0177259260 24 JAM. PANGGILAN TELEFON TIDAK DI GALAKKAN KERANA TERIKAT DENGAN KERJA

    ReplyDelete
  9. Wah..buat kebajikan betul doktor ni.

    ReplyDelete
  10. bagus doktor ni. sangat budiman

    ReplyDelete
  11. Doktor ni hado ke kat Malaysia? Setau ana masa 80-an centu, dulu kat Pakistan ramai doktor2 jalanan camni. Ade jugak yg buat servis buang taik telinga. Semuanye tepi jalan je.

    ReplyDelete
  12. takutnya...
    sat lagi kuman sana sini merabak kat
    dlm mulut,penyakit lain pulak jadinya...

    ReplyDelete
  13. Ada juga ye dr gigi jalanan... :)

    ReplyDelete
  14. dah lah peralatan tak distril..takut penyakit lain pula dapat..

    ReplyDelete
  15. This is the dentist for the poor people.

    ReplyDelete
  16. Murahnya cabut gigi... Huhu... Dia cabut pakai apa agaknya... Huhu

    ReplyDelete
  17. salam. ada jugak macam ni?? terbaikkk

    ReplyDelete
  18. oakley, http://www.occhialioakleyoutlets.it/
    adidas outlet store, http://www.adidasoutletstore.us.com/
    louis vuitton outlet, http://www.louisvuittonoutletstore.name/
    ed hardy clothing, http://www.edhardy.us.com/
    longchamp outlet, http://www.longchampoutlet.name/
    ray ban sunglasses, http://www.raybansunglassesonline.us.com/
    oakley sunglasses, http://www.oakleysunglassescanada.com/
    cheap wedding dresses, http://www.cheap-weddingdresses.net/
    asics, http://www.asicsisrael.com/
    true religion jeans, http://www.truereligionjeanscanada.com/
    hermes birkin, http://www.hermesbirkin.org/
    lebron james shoes, http://www.lebronjames.us.com/
    nike air max uk, http://www.nikeairmaxshoes.org.uk/
    beats by dr dre, http://www.beatsbydrdre-headphones.us.com/
    michael kors bags, http://www.michaelkorsbags.uk/
    true religion jeans, http://www.truereligionjeansoutlets.us.com/
    ray ban sunglasses, http://www.ray-bansunglassess.in.net/
    nike huarache, http://www.nike-airhuarache.co.uk/
    louis vuitton, http://www.louisvuitton.in.net/
    cheap mlb jerseys, http://www.cheapmlbjerseys.us.com/
    michael kors outlet, http://www.michaelkors-outlets.us.com/
    swarovski jewelry, http://www.swarovski.in.net/
    designer handbags, http://www.designerhandbags.us.com/
    mulberry outlet, http://mulberryoutlet.outlet-store.co.uk/
    the north face jackets, http://www.thenorthfacejacket.us.com/
    nike roshe, http://www.nikerosherunshoes.co.uk/
    mcm outlet, http://www.mcm.in.net/
    hollister, http://www.hollistercanada.com/
    0926maoqiuyun

    ReplyDelete

Designed By