Breaking News

Saturday, September 20, 2014

Ikan Bakar Paling Best

best-top-3-ikan-bakar-klang-valley_mat-teh-ikan-bakar_fish-with-steamed-rice
Ikan Bakar Paling Best

Ikan Bakar Paling Best


You all suka makan ikan bakar tak? Mesti ramai yang suka kan. Ikan bakar ni memang favorite kita. Cuma nak dapat tempat yang best tu kadang-kadang sukar sikit. Even ramai yang kata tak ada bezanya dari segi rasa, coz rasa ikan semua samakan, tapi yang pasti bagi kita tetap ada bezanya. Pertamanya dari segi ikan tersebut, ada yang fresh ada yang tak. Kalau fresh memang best. Cuma kalau around KL nak dapat yang fresh memang agak susah. Kalau luar KL lebih senang kot, especially kalau dekat pantai laut.  Selain dari kualiti ikan, pencicah ikan bakar mesti kaw-kaw punya. Kadang-kadang pencicah dia tu yang menyebabkan ikan tu jadi best walaupun rasa dia sama aje macam ikan-ikan yang lain. 

best-top-3-ikan-bakar-klang-valley_mat-teh-ikan-bakar_montage
Mak Teh Ikan Bakar Di Datuk Keramat
best-top-3-ikan-bakar-klang-valley_ikan-bakar-warong-fauziah_montage
Warung Fauziah Berhampiran Lembaga Getah
best-top-3-ikan-bakar-klang-valley_restaurant-rose-911
Restaurant Rose 911 Di Kampung Pandan

Salah satu warung ikan bakar favorite kita, ada di kampung Baru. Memang sangat best. Kalau makan hari-hari pun tak apa. Aroma ikan bakar dia memang tak boleh tolak punyalah. Harga pun sangat berpatutan. Selain dari kat kampung baru, kita suka jugak makan ikan bakar kat Jalan Bellamy, belakang Istana Negara. Banyak pilihan ada kat sini. Tempat ni memang antara yang popular around KL. 

Selain daripada dua tempat ni, kita terbaca review dekat Astro Awani, ada tiga lagi tempat ikan bakar yang dikatakan memang best. Mak Teh Ikan Bakar Di Datuk Keramat, Warung Fauziah Berhampiran Lembaga Getah dan Restaurant Rose 911 Di Kampung Pandan. Kita belum sampai lagi di sini. Nampak macam best. Ada sapa-sapa yang pernah try?

22 comments:

  1. Saya suka ikan bakar kosong sahaja. Sambal atau kuahnya lain, tidak dicampur semasa bakar.

    ReplyDelete
  2. Tempat yang kat atas ni saya belum pernah try lagi...tp ada satu tempat yang saya rasa ikan bakar dia memang terbaik!!

    Tempat tu kat area medan selera Stesen Bas Cyberjaya :)

    ReplyDelete
  3. wow.. mama suka ikan bakar, dulu dalam pantang hari-hari makan ikan bakar

    ReplyDelete
  4. kampung baru meme penuh dgn mknan ye kak?apa2 komen dri kwn2 dyorg lagi suke mkn dkt kg baru.apa special nya

    ReplyDelete
  5. bestnya mkn ikan bkr tu sis....saya suka tapi pernah mkn lg di gerai favorite sis tu... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. burung biru nuff je yg sibuk tergantung..

      Delete
  6. Kat Fort Supai Melaka best sangat.
    Harga ok. Kalau kat MPPD (majlis perBandaran port dickson) mmg mahal - not advisable utk pergi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum pernah Cuba yang Kat melaka Tu doc except Kat umbai...sedap jugak nasi lemak Dan Ikan bakar dia...

      Delete
  7. aduh jadi kepingin nie...nnati boleh cuba

    ReplyDelete
  8. belum pernah cuba nih... blh la nnt nk try...

    ReplyDelete
  9. sedap .. suka yang tak da kuah macam yang manis tuh

    ReplyDelete
  10. my kakak rajin buat ikan bakar ... kat belakang istana tu pernah kuar kat jjcm rasanya .

    ReplyDelete
  11. yang datuk keramat tu pernah rasa tak silap... memang sedap ! tak tahu laa.. tekak sha, sedap aje.... alaaaa suka buat kite leleh2 air liur tau...

    ReplyDelete
  12. Fuhh.. mmg pilihan tepat.. kegemaran tu, mmg tak tolak. Lapar pulak awal2 pagi ni hehee..
    Lactacyd sini.. :D

    ReplyDelete
  13. bestnya..makan ikan bakar..siap dengan rencahnya pasti sedap ada perasa cili

    ReplyDelete
  14. Sedapnyerr...terlior, tak lunch lagi ni...

    ReplyDelete
  15. Mak aihh..kecur air liur terus nih, haha.

    ReplyDelete
  16. Warung Kak fauziah yg gambar di atas ikan bakarnye mmg sdp.. Ada rasa perencahnye.. Mmmmmmmm sedap

    ReplyDelete

Designed By