Aku Blogger dan Hasrul Hassan

on Wednesday, April 23, 2014


Hasrul Hassan 
Sifu Blog Santai

Aku Blogger dan Hasrul Hassan 


You all kenal tak siapa pemilik wajah kat atas ni? Mesti ramai yang dah kenalkan. Pada yang belum kenal lagi, wajah kat atas ni adalah Sifu SEO Blog Santai. Nama dia Hasrul Hassan dan Blog beliau dikenali sebagai Aku Blogger (HH). Blog HH ni adalah Blog rujukan bagi ramai blogger baru yang menggunakan platform Blogspot. Dah setahun setengah kita berguru dengan Blog HH ni.  Tak habis-habis lagi. Ada je input baru yang di kongsi.

 pakar seo blogspot malaysia, http://relakssminda.blogspot.com/2014/04/pakar-seo-malaysia.html
Kenali HH

Kalau dulu beliau dilihat agak kurang menonjolkan diri, kerana katanya beliau seorang yang pemalu dan merendah diri. Tapi kini tidak lagi. Setelah popular beliau telah memberanikan diri untuk meng "expose" kan dirinya dikhalayak ramai. Tapi part merendah diri still sama. Masih merendah diri dan tak lokek untuk berkongsi ilmu. Tahniah HH..

Blog Aku Blogger (HH)

So sapa-sapa yang belum berkesempatan mengenali blogger otai ni, silalah melawat Blog Aku Blogger (HH) ya. Memang banyak ilmu yang ada disana. Tak akan rugi punya.

Last not not least, thank you so much HH, kerana banyak berkongsi ilmu dengan Blog Santai. Dari zero, sekarang dah pandai sikit-sikit. Semoga HH akan terus berjaya dan menjadi inspirasi kepada ramai lagi blogger-blogger baru macam kami semua.

Rahsia Lawatan Obama Ke Malaysia

on Tuesday, April 22, 2014

 
Lawatan Obama Ke Malaysia

Lawatan Obama Ke Malaysia


Info menarik pilihan Blog Santai yang ingin dikongsikan dengan semua adalah kisah Kedatangan Presiden Obama ke Malaysia pada hari Sabtu ini. Lawatan ini dilihat penuh "Rahsia" kerana ketika ditanya tentang lawatan tersebut, seorang pegawai Kedutaan AS memberikan jawapan ini: 'Untuk memberitahu anda, saya perlu membunuh anda." Wah hebat sungguh tahap "kerahsiaan" lawatan Obama ni ya. 

Difahamkan juga, Kawalan keselamatan peringkat tertinggi bakal dilakukan menjelang ketibaan Obama di ibu negara.  Selain daripada tahap kawalan keselamatan yang bakal disediakan di KLIA, Pegawai Perisikan Rahsia AS juga telah dilaporkan berada di negara ini sejak beberapa bulan yang lalu, bagi 'melindungi' laluan, hotel dan lokasi yang akan ditujui Obama. 

Kepingan Kaca Kalis Peluru Untuk Obama


Antara persediaan yang dilakukan adalah penglibatan pesawat kargo tentera AS yang telah mula menghantar peralatan logistik termasuk kenderaan sokongan dan juga trak sarat dengan kepingan kaca kalis peluru untuk melindungi cermin hotel yang bakal menempatkan presiden Obama.

Hmm..Hebat betul persediaan dia orang ni kan. Kos lawatan beliau juga pastinya amat tinggi. Bayangkan seramai 16,000 anggota polis telah dikerah untuk memberikan pelrlindungan keselamatan semasa lawatan beliau ke Jepun. Ini adalah satu pertiga daripada jumlah polis dinegara tersebut. Agak-agaknya Kat Malaysia berapa ramai pula polis yang kena stand by ya? Yalah mungkin beliau lagi forbia kot selepas kehilangan misteri MH370. 

p/s: Apa "Rahsia" besar yang akan dibincangkan dengan Obama ya? Adakah ianya mengenai MH370?

Hukum Hudud Adalah Zalim

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/224722_307594129338462_1318421868_n.jpg
Hukum Hudud Di Brunei Terima Tentangan

Hukum Hudud Adalah Zalim


Info serius yang ingin kita kongsikan dengan semua pembaca Blog Santai hari ini adalah mengenai perlaksanaan hukum hudud di Brunei yang  mendapat tentangan dan kritikan hebat daripada pelbagai media Barat yang menyifatkan pelaksanaan hukum itu sebagai bertentangan dengan undang-undang antarabangsa. Bagi mereka hukuman rejam sampai mati bagi pelbagai kesalahan yang terkandung dalam hukum hudud adalah zalim.

“Pelaksanaan hukuman mati bagi pelbagai kesalahan ini melanggar undang-undang antarabangsa,”Jurucakap PBB.
“Di bawah undang-undang antarabangsa, rejam sampai mati merupakan seksaan atau kezaliman yang tidak berperikemanusiaan adalah jelas dilarang” Jurucakap PBB.
“Kanun keseksaan ke atas kod jenayah tersebut, akan meningkatkan kadar jenayah dan diskriminasi terhadap wanita dan orang lain berdasarkan orientasi seksual mereka” Jurucakap PBB..

Pengumuman Hukum Hudud


Pengumuman perlaksanaan hukum Hudud telah dibuat oleh Sultan Brunei, Sultan Hassanal Bolkiah, pada bulan 22 Oktober tahun lalu. Penguatkuasaan hukuman Hudud, termasuk hukuman potong tangan ke atas pencuri dan hukuman rejam sampai mati ke atas pesalah jenayah rogol, zina, sodomi, dan hubungan seks luar nikah bagi umat Islam.

Hukum Hudud Di Brunei Di Tangguhkan?


Perlaksanan hukum Hudud di Brunei yang sepatutnya berkuat kuasa semalam telah ditangguhkan ke suatu tarikh yang belum dipastikan. Kita tidak pasti samada perlaksanaan ini ditangguhkan kerana desakan PBB atau ketiadaan Pemerintah Brunei, Sultan Hassanal Bolkiah kini dalam lawatan ke Singapura. Baginda, adalah merupakan penggerak utama kepada pelaksanaan hudud di Brunei.

Kita berharap kerajaan Brunei cukup kuat untuk melaksanakan hukum Allah ini. Jangan tunduk pada desakan antarbangsa. Mereka yang kononnya memperjuangkan hak asasi manusia, tidak sunguh-sungguh bersuara apabila rakyat Palestin dibunuh kejam oleh pihak zionis. Pembunuhan tanpa sebab ini sebenarnya adalah lebih teruk dan melanggar hak asasi kemanusiaan.

 
© Blog Santai All Rights Reserved