Breaking News

Tuesday, August 28, 2012

Rahsia no 13 dan kaitannya dengan Yahudi

Angka 13 adalah dianggap angka "sial" bagi kebanyakan bangsa tetapi angka inilah yang paling bagus bagi Yahudi.

Sebagai contoh, bangunan-bangunan tinggi di China dan Malaysia, tidak ada tingkat 13 kerana menurut kepercayaan mereka angka 13 tidak membawa tuah. Kalau di perhatikan no-no didalam lift bangunan tinggi di dunia, biasanya selepas nombor 12, lansung ke tingkat 14 atau 12A. Fanomena ini terdapat di banyak negara dunia termasuk Malaysia.

Bagi puak Yahudi, nombor 13 mempunyai keistimewaannya tersendiri dan merupakan salah satu angka suci yang mengandungi daya magik, keagamaan bersama-sama nombor 11 dan 666. Sebab itu, dalam pelbagai simbol berkaitan kabbalisme, nombor 13 sentiasa hadir.

Kalau diperhatikan The Seal of United State of America terdiri dari dua sisi (Burung Elang dan Piramida Illuminati) dengan angka 13.


1. 13 bintang di atas kepala burung helang membentuk Bintang David.
2. 13 garis perisai atau tameng burung
3. 13 daun zaitun di kaki kanan burung
4. 13 butir zaitun yang tersembul di celah-celah daun zaitun
5. 13 anak panah
6. 13 bulu di ujung anak panah
7. 13 huruf yang membentuk kalimat "Annuit Coeptis"
8. 13 huruf yang membentuk kalimat "E Pluribus Unum"
9. 13 lapisan batu yang berbentuk piramid
10. 13 kali 9 titik yang mengelilingi Bintang David di atas kepala Helang.

Apakah ini secara kebetulan atau sememangnya dibuat begitu. 


Selain itu, banyak logo-logo perusahaan besar juga mempunyai nombor 13 seperti McDonnalds, Westel, Startrek.Com dan Arbyss. Malahan Markas Besar Microsoft juga dikenali sebagai The Double Thirteen.

Bagi pihak kristian angka 13 di anggap sial kerana Yudas menduduki kerusi yang ke 13 dan dia menjual Yesus tepat jam 13.

Masyarakat China pula mengangap 13 adalah sial kerana jika di jumlah angka 13, hasilnya 4 yang memberi makna mati.


Adaptasi: Benarkah Kiamat Hampir Tiba

11 comments:

  1. tq share, KA pown bru tau ni !

    ReplyDelete
  2. kt kondo yg sy tgl plk, ada num 13 tapi tade num 4 & 14...kalau naik lif, dia ganti ngan num 3A & 13A...kononnya org cina percaya num 4 tu lambangnya mati....hehe...lain bangsa lain kepercayaannya kan...

    http://myaxander.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Hye mmya..yalah kan..rasanya tak semua yang percaya dgn angka-angka ni kan..but generally that is what happen rasanya..just like apartment kat sini pun tak da no 13...no 4 jdi parking lot...mungkin developer caya lain-lain kot..he..he..yang pasti kita orang islam tak boleh percaya kan benda-benda macam ni..baca sebagai knowledge aje k...

    ReplyDelete
  4. MAKSUD DALAM ORG ISLAM?

    ReplyDelete
  5. I viѕit еѵеry day some
    websiteѕ anԁ blogѕ tо reаd сontеnt, excеpt this ωеb
    site gives feature based сontent.
    Also visit my site - hotpublisher.net

    ReplyDelete
  6. It's an amazing paragraph in support of all the internet people; they will get benefit from it I am sure.
    Also visit my web page ... link building training

    ReplyDelete
  7. So,lawannya adalah yg membenci 13...dorg lah ya'jud ma'juj...cina dan jepun...sorg komunis,sorg komunus...pantang nmpk benda,habis dogobek konkonon kretif...bukit ditarah,pokok ditebang...nk lahirkan kreatif dorg tu...dtg cina,diambek idea2 tu,dijahanamkan,tu yg ada satu ketika tu,orang2 jepun carik orang cina,dorg nk bunuh semua orang cina nie...ka tanah melayukan penah jd dulu...nmpk je cina,dorg mesti bunuh...kan dorg turun dari tempat2 yg tinggi...dorg nk balik pun kt tempat2 tinggi gak...dajjal dah kuar lama,penipuan kitab suci,agenda2 menipu,sejarah benar sebuah negara dihancurkan,dajjal dtg,diciptakan sejarah utk tempt tu...buat generasi yg kendian...terbingai2 mencari usul...cuma Al qur'an dorg tk ble sentuh dan ubah...tp dia try guna org islam indonesia ubahkan...mungkin agak dajjal try ubah,dtg petir sambar dakwat pena dia kot...kendian bru ya'juj ma'juj trun...lebih kurang seratus tahun lepas Nabi wafat. Ma sya Allah. Allah je yg lbih tau...binatang melata pun dah kuar...virus2...kecik tp sebesar2 malapetaka...bangunan tinggi runtuh...pun dah...samada amalan manusia zaman skang nie diterima atau tak...Allah je yg tau...cuma yg tinggal skang...bumi Tuhan goncangkan sampai jadi hamparan.. Dan bunyi frekyensi lebih dari 20 000KHz...di mana bunyi dasyat yg dapat buat,mayat2 dalam kubur terbang bagai belalang yg byk2 terbang dari rerumput yg lebat...InsyaAllah...

    ReplyDelete

Designed By