Sama Tapi Tak Serupa (8 gambar)

on Thursday, December 13, 2012

Percaya atau tidak mungkin cakap-cakap orang yang mengatakan setiap dari kita mempunyai 7 kembar atau mirip wajah yang sama di seluruh dunia ada benarnya.

Tengok kat bawah ni, sekurang-kurangnya dua orang dah di kenalpasti sebagai hampir sama walaupun bukan kembar dan tiada pertalian darah...


The same...but different: Nathaniel (who did not give his last name) and Edward Toledo, pictured in Montreal in 2003, are remarkably similar but not twins 
Nathaniel (kri) & Edward Toledo

 Smiles all round: Remy Girard (left) and Gabriel Guibert, pictured in 2003
Remy Girard (kiri) & Gabriel Guibert

Here's looking at you: Yves Megert (left) and Remi Bacon, pictured in Geneva, Switzerland in 2001
Yves Megert (kiri) & Remi Bacon

 Sister act: Marie Chantal (left) and Nancy Paul, in Montreal in 2004, have remarkably similar smiles
 Marie Chantal (kiri) & Nancy Paul 

 Separated at birth? Danielle Boucher (left) and Jovette Desmarais in Montreal in 2004
Danielle Boucher (kiri) & Jovette Desmarais 

 Imitations: Valerie Carreau (left) and Jean-Phillippe Royer pose with arms around each other in 2004
Valerie Carreau (kiri) & Jean-Phillippe Royer 

Across the gender gap: Sarah Fournier (left) and Alan Madill in Toronto in 2005 look extremely alike but are not brother and sister
Sarah Fournier (kri) & Alan Madill 

 Face-off: Edith Prefontaine (left) and Stefanie Tremblay pictured in Montreal in 2001 by photographer Francois Brunelle
 Edith Prefontaine (kiri) & Stefanie Tremblay 


p/s : Who is in the World looks like me!!!


Orang Malaysia Tak Ada Idea dan Malas Berfikir?
Gossip Panas!!!
Orang Islam Jauh Ketinggalan & Tak Tau Apa-Apa?
Harga Minyak Akan Naik Mendadak Tahun 2013?
Bestnya Tempat ni..Rugi Siapa Tak Pergi!!!


Source
Ranking: 5

8 comments:

  1. A'a sejibik sejibun muka mereka..

    Macam Copy n Paste je.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Myra..Betul sebijik macam copy & Paste..

      Delete
  2. Replies
    1. Kan sendiri...Ciptaan Tuhan tu memang UNIK..sama tapi tak serupa!!!

      Delete
  3. lagi 5 orang yg serupa nak cari...jarang dapat sampai 3 orang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yalah DH kena cari lagi lima..Actually project dia orang sedang berjalan..tak habis lagi so sapa-sapa yang rasa-rasa muka dia orang seiras nanti mesti dia orang contact the organizer..and may be lepas tu kita boleh jumpa 7 orang muka seiras di dalam dunia ni..

      Delete
  4. betul2,, ada iras muka kita dalam dunia ni,, kenkawan kata belogisam serupa macam shuib sepah,, boleh pastikan tak??

    ReplyDelete
    Replies
    1. La ya ke..nanti Belogisam letakkan gambar sebelah menyebelah ya and mintak dia orang comment sama tak...buat satu entry ..then boleh cari lagi lima orang!!!

      Delete

Langgan artikel Percuma via feed Follow @https://twitter.com/bspj88 di twitter Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Ping your blog, website, or RSS feed for Free
 
© Blog Santai All Rights Reserved