Breaking News

Tuesday, January 1, 2013

Hukum Memakai Inai Di Jari

 

Soalan

 

Apakah hukum memakai inai di jari? Adakah sah wuduk dan solat seseorang itu jika memakai inai di jari? Bagaimana pula dengan pengilat @ pewarna kuku yang biasa terdapat di pasaran?


Jawapan

 

Hukum memakai inai di jari adalah harus dan sah wuduk serta sembahyangnya. Manakala pengilat atau pewarna kuku yang dijual di pasaran memang tidak boleh digunakan kerana ia menghalang wuduk yang menjadi syarat sah sembahyang.


Walaubagaimanapun terdapat  satu  produk pengilat kuku baru di pasaran di kenali dengan jenama "Inglot O2M" yang dikatakan halal dan tidak menghalang wudhu.


Nak tau lebih details mengenai produk ni, KLIK KAT SINI @  
IMAGE KAT BAWAH ni ya... 








8 comments:

  1. macam macam projek kecantikan kat pesaran skrg ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul zu..macam-macam ada, cuma kena be careful and tahu mana satu yang patut di pilih...

      Delete
  2. O-two-M to dia punya formula ea? menarik u diselidik ni,,
    thx for d info (^___^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Trah..welcome to Blog santai...and tq to you coz sudi baca...dah klik details tak?

      Delete
  3. Bagus info utk pengantin..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untuk bukan pengantin pun ok tau...tapi kalau ladies ok kot..kalau guy hmmm..camne ya!!!

      Delete
  4. Sgt tak suka tengok kuku berwarna, macam cacat jer (ini pandangan saya) Cukuplah sekadar inai di jari...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Its ok..citarasa orang tak sama kan...inai ni ada manisnya..

      Delete

Designed By