Breaking News

Tuesday, June 18, 2013

Kembara Ke Pulau Perhentian

Kembara Ke Pulau Perhentian


Traveling  adalah merupakan antara perkara yang kita suka lakukan. Walaupun agak memenatkan tapi resultnya selalu ohsem especially kalau travel on holidays. Kalau dalam negara, antara tempat yang kita paling suka adalah Pulau Perhentian di Terengganu. Sebenarnya pulau ni adalah antara beberapa pulau yang menjadi kegemaran kita coz pemandangannya yang sangat cantik. 

Pulau perhentian ni terbagi kepada dua, iaitu Perhentian Besar dan Perhentian Kecil. 
 Perhentian Besar
 http://www.ideamastours.com/wp-content/uploads/2012/07/62_swimming_-_pulau_perhentian_kecil-Copy.jpg
Perhentian Kecil 
 
Nak pergi Pulau perhentian kecil kena naik bot nelayan. But make sure pakai life jacket ya!!!
File:Boats at Perhentian Kecil jetty.JPG 
Bot Ke Pulau Perhentian Kecil

And kalau pergi perhentian kecil, memang tak sah kalau tak pergi snorkeling.The coral is amazing. And surely sapa yang dah pernah pergi snorkeling kat sini, takkan lupa punya. Mesti nak pergi second time.

Sedia ...

 
 Cantik..

Another thing, bila travel, antara perkara penting adalah tempat penginapan kan. Even selalunya kita just spend a few hours kat bilik, but we still need the good one kan. Actually banyak pilihan yang ada. But kita stay kat Coral View Island Resort. Dia punya facilities not bad even though very basic.

 http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/02/fb/56/45/coral-view-island-resort.jpg
 Coral View Island Resort

Kalau nak cuba yang lain, this one pun ok..
http://www.impression.com.my/Perhentianmain/paradise/pic-paradise-chalet.jpg
 Paradise Water Color Chalet

So for those yang masih belum pergi kat sini, kita memang recommend 110%. Surely you will enjoy your kembara there.

And for info kita ada create Special Blog untuk cerita pasal  Kembara ni. So artikel-artikel kembara yang kita share kat sini, automatically will appear dalam Blog Kembara. Free-free datang visit blog ni ya..

4 comments:

  1. Pulau sibuan kt sbah pon bez wlaupn x secntik pulau sipadan..hu³

    ReplyDelete
  2. Agreed Cik Tim..kita belum pernah pergi sana.tapi tengok gambar memang cantik..ramai yang scuba kat sanakan..nanti kita buat entry pasal tempat-tmpat yang ingin kita lawati k..

    ReplyDelete
  3. Bestkan KA..My third time there..

    ReplyDelete

Designed By