Breaking News

Sunday, June 23, 2013

Kuala Lumpur, Bandar Ke Enam Paling Bahaya Di Dunia?

Kuala Lumpur telah disenaraikan sebagai bandar ke enam paling bahaya di dunia. Hmm..Even kita semua tahu bahawa Malaysia bukanlah negara yang 100% selamat, tapi meletakkan KL sebagai bandar ke enam paling bahaya di dunia, lebih teruk daripada Johannesburg di South Africa dan Caracas, di Venezuela macam a bit too far kan. Don't you think so?

Senarai 10 bandar paling bahaya di dunia adalah seperti berikut:

1.San Pedro Sula, Honduras
2. Ciudad Huarez – Mexico
 
 3. Maceio, Brazil
 
 4. Acapulco, Mexico
  5. Sharm el Sheikh
 
  6. Kuala Lumpur, Malaysia
 7. Johannesburg, South Africa
 
  8. Caracas, Venezuela
 
 9. Marrakech, Morocco
 
10. New Orleans


Agak-agaknya kenapa ya, Kuala Lumpur di nobatkan sebagai antara bandar yang paling bahaya di dunia. Klik Di Sini  nak tahu details k.



8 comments:

  1. Kita pun rasa macam tak patut BM...tapi ialah kadar jenayah sekarang pun agak membimbangkan sebenarnya...

    ReplyDelete
  2. err..ye ke..kena sentiasa hati2 brjln2 d kl nanti

    ReplyDelete
  3. hmm kalo Mexico and Brazil memang konpom konpom bahaya dah

    ReplyDelete
  4. menakutkan!! >.< tapii serius ke ?? :o teruknya >.<

    ReplyDelete
  5. Yup Mama rey memang kena hati-hati.sekarang ni macam-macam kes..

    So true fae..dia orang tu dah confirm..tapi kita ni agak musykil sikitlah..

    That one based on survey Aisya..tapi kadar jenayah sekarang ni agak membimbangkanj sebenarnya..hmm

    ReplyDelete
  6. negara kita pun tersenarai.. biar betul..
    memang la jenayah tak pernah berhenti..tp tak sangka pula masuk sekali dalam senarai tu..adeh..

    ReplyDelete
  7. Malu weiyh.... Takut orang nak singgah kalau cam ni!

    ReplyDelete

Designed By