Breaking News

Wednesday, July 3, 2013

10 Jutawan Terkaya Di Dunia 2013

Jutawan terkaya di dunia, Carlos Slim dari Mexico masih kekal di tangga pertama dengan jumlah kekayaan bertambah sebanyak $3 billion berbanding tahun 2012.

1. Carlos Slim Helu
Carlos Slim Helu
Nilai kekayaan: $71 Billion
Produk: Telecom
Asal : Mexico

2. Bill Gates
Bill Gates 
Nilai kekayaan: $67 Billion
Produk: Microsoft
Asal: US

3. Amancio Ortega
Amancio Ortega
Nilai kekayaan: $57 Billion
Produk: Zara
Asal: Spain

3. Warren Buffet
Warren Buffett
Nilai kekayaan: $53.5 Billion
Produk: Berkshire Hathaway
Asal: US

5. Larry Ellison
 Larry Ellison
Nilai kekayaan: $43 Billion
Produk: Oracle
Asal: US 

6. Charles Koch
Charles Koch
Nilai kekayaan: $34 Billion
Produk: Pelbagai
Asal: US

7. David Koch
David Koch
Nilai kekayaan: $34 Billion
Produk: Pelbagai
Asal: US

8. Li Ka Shing
Li Ka-shing
Nilai kekayaan: $31 Billion
Produk: Pelbagai
Asal: Hong Kong

9.  Liliane Bettencourt & Family
Liliane Bettencourt & family
Nilai kekayaan: $30 Billion
Produk: Pelbagai
Asal: France

10.  Bernard Arnault
 Bernard Arnault
Nilai kekayaan: $29 Billion
Produk: LVMH
Asal: France

23 comments:

  1. perghhhh bila lah gamaknyer nak kaya cam ni yer hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Shaa ALLAH one day KA..Kena triple effort ni..tu pun belum tentu lagi ya..he..he

      Delete
  2. List orang terkaya di Malaysia yang terkini ada??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada nanti kita buat entry lain ya..

      Delete
  3. semua dah tua..ank2 depa dh senang blh buka kedai macam2 hee..

    kita cuma kaya dg budi bahasa sahaja.salam ceria pagi utk admin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam ceria suri..tulah kan..kalau nak kaya macam dia orang kena jadi tua dulu..he..he. tapi kaya dengan budi bahasa pun kaya jugakkan..

      Delete
  4. kita ada wang kita kata nak pi haji..pastu pi melancong..pastu kita mesti bantu mereka2 hidup dalam kesusahankan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah niat yang baik pasti di permudahkan..ameen

      Delete
  5. oh richard branson x termasuk eh? hehe these people inspired me ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak lah Fae, may be among the 500 kot..

      Delete
  6. Replies
    1. Yup kaya didunia, di akhirat belum pasti..

      Delete
  7. pergghhh kaya dorang....org Malaysia yg keberapa agaknya ek....?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang kaya sukma..malaysian ada rasanya Robert Kuok..tapi dah tak ingat no berapa..yang pasti bukan among the 20s.

      Delete
  8. kalau aku kaya aku upah shumacher...der tlg belikan nasi lemak eh ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam dear kila..aik nasi lemak aje ke...

      Delete
  9. Macamana agaknya kehidupan org org kaya nikan.... Mesti best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya-rasanya best kot okje..tapi tak tahu jugakkan coz kita belum kaya macam dia orang he..he..cuma rasanya dia orang ni sometimes a bit unsecured kot..maklumlah harta banyak..

      Delete
    2. hehe...betul jugakkan... tp tak best jugakkan setiap masa bodyguard!

      Delete
  10. Nampaknya tiada perubahan yg ketara...byk betullah kekayaan dunia mereka, tapi malangnya mereka miskin di akhirat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup every year almost the same person kecuali asset dia orang aje bertambahkan BM..

      Delete
  11. bila la agaknya nk masuk dalam list tu..hehehe

    ReplyDelete
  12. pehhh kaya betol diorang..hmm alangkah bgusnya kalau diorang tu islam..sy nk sgt thu orang islam yg terkaya dunia..xde ke??

    ReplyDelete

Designed By