Breaking News

Wednesday, July 3, 2013

Dera Anak: Ibu Kandung Dihukum Penjara 10 Tahun, Bapa Tiri 13 Tahun

Minggu lepas Blog Santai ada berkongsi kisah tragis adik kecil yang berusia 7 tahun yang didera oleh Ayah Tiri Zalim Macam Binatang. Ada yang bertanya kemana perginya ibu kandung mangsa sehingga anak sendiri diperlakukan sedemikian.

 Budak didera bapa tiriBudak didera bapa tiri
KEADAAN kanak-kanak lelaki berusia tujuh tahun yang cedera dipercayai akibat didera ayah tirinya.

Berita terbaru mengesahkan sesuatu yang amat menyedihkan apabila ibu kandungnya juga didapati terlibat sama dalam kes penderaan ini. Kedua-duanya bersubahat melakukan penderaan keatas ketiga-tiga anak mereka yang berusia 7, 5 dan 2 tahun enam bulan. Sukar untuk kita bayangkan seorang ibu sanggup mencucuh puntung rokok, menyimbah air panas serta merantai kaki anak sendiri hingga cedera parah. Hmmm...harapkan pagar, pagar makan padi ya..

 Inilah wajah Mohd Shazwan Shaari (kiri) dan isterinya Norazira Abas yang dibawa ke penjara selepas mengaku bersalah mencederakan anak mereka.

P/s: Harap-harap hukuman penjara 13 tahun dan 10 tahun yang dikenakan ke atas pasangan ini mampu menjadikan mereka "Manusia" dalam ertikata sebenar.


1. "Rahsia" KLIA
2. "Peluang" Hanya Sekali
3. "Rahsia" Untuk Wanita
4. "Rahsia" Buat RM2 Setiap Saat
5. Rahsia "Sempoi" Tapi Bernilai    

6. Satu Minit Yang Sangat Berharga      
7. Rahsia Untuk Kulit Cantik Menawan    

10 comments:

  1. Replies
    1. Betul tu KA...semoga mereka insaf..

      Delete
  2. i bet the parents tertekan sangat sampai terpaksa let it out ngan cara mendera anak2 diorang. what i am worried about is kalo the kids membesar with revenge dalam hati diorang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin kot fae..tapi whatever reason..memang kita tak boleh terima kekejaman macam ni..apa yang dia rasa kalau yang didera tu mereka..

      Delete
  3. Tah pape.... Moga mereka insaf lepas ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah harapan kita Okje..kalau tak dera dia orang bagi sedar..

      Delete
  4. dah la budak2 tu kecik laa.. ada y baru 2 thn kut... hurmm... xde perasaan apa2 ke dorang tu? kesian anak2 ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah Aisya..I couldn't imagine mak kandung dia buat macam tu..kalu ayah tiri tu mungkinlah kan..tapi ni mak sendiri and anak dia kecil-kecil pulak tu..hmmm

      Delete
  5. bab2 macam ni yg x nak sangat baca sbb sedih sangat...semoga mereka insaf

    ReplyDelete

Designed By