Breaking News

Tuesday, July 23, 2013

Di Paksa Makan Dalam "Toilet" Sepanjang Ramadhan?

 
Menikmati lunch

Seorang ibu yang merasa terinaya telah memuat turun beberapa keping gambar pelajar-pelajar non-muslim di SK Seri Pristana, yang menurut beliau di paksa untuk makan dalam "Toilet/Changing Room" sepanjang Ramadhan bagi menghormati pelajar-pelajar islam yang berpuasa.

So far belum ada pengesahan/komen yang di buat oleh pihak sekolah mengenai kejadian tersebut. Tapi kalau benar ianya berlaku, tindakan segera patut di lakukan untuk menghentikan amalan ni sebab Islam mengajar kita untuk menghormati hak orang lain. Kejadian seperti ini tidak sepatutnya berlaku. Toilet/Changing Room bukanlah tempat sesuai untuk makan..Fullstop!!!

Tempat yang sesuai untuk makan?

Details dan gambar-gambar yang berkaitan dengan cerita ni ada di Di Sini.

8 comments:

  1. adoyaii :/ cara macam ne mencerminkan Islam x tau respect other people :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup if it is true then it doesn't look good on muslim. Hopefully things doesn't as bad as we thought of..

      Delete
  2. memang tak sesuai lah tempat tu..kesian pula bdk2 tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang tak sesuai mama..elok rasanya kalau di buat khemah ke kalau tak da tempat lain..

      Delete
  3. makn dalam kelaskan boleh...kt korido susun kerusi meja elok2 bukan susah pun..ni tandas cam kes dera..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu suri..ada yang changing room..tapi rasanya kurang sesuai jugak coz sebelah tandas...harap-harap dia orang boleh settle..kesian budak-budak tu..

      Delete
  4. Ohh ni yg kecoh makan dalam tandas tu yeh...kesianlah pulakkan...

    ReplyDelete

Designed By