Kempen Satu "Hari" Satu "Klik"

on Thursday, July 11, 2013

 Kempen Sempena Bulan Ramadhan & Setahun Usia Blog Santai

Sedekah Jariah
 Hebatnya Sedekah

Wah Tag line macam kempen satu malaysia ya...Sebenarnya idea nak come out dengan entry ni datang pagi tadi dan ianya ada kaitan dengan my last entry "Kelebihan Bersedekah Di Bulan Ramadhan". And thanks to BM coz bagi idea ni kat I. Tqvm jugak coz klik iklan kat my Blog this morning.

Yalah bila kita sebut sedekah, selalunya apa yang kita bayangkan ialah sedekah dalam bentuk wang ringgit. Tapi mungkin ada yang kita terlepas pandang. Sebenarnya sedekah boleh dilakukan dalam pelbagai bentuk termasuklah senyuman. Cuma apa yang kita nak tulis hari ni sedikit berbeza, tetapi sangat lah dekat dengan kita especially blogger-blogger di seluruh dunia yang everyday mengadap laptop. Ianya adalah sedekah yang paling senang yang kita boleh buat sambil berblogging. Nak senyum tak nampak kan..Then nanti kalau senyum dekat orang yang kita tak kenal, ada yang anggap macam lain pulak...

 http://janny-s-schilderijen.jouwweb.nl/upload/3/6/0/janny-pinxterhuis-jakobs-schilderijen/clickhere.large.gif
"Klik"

So the easiest way is to "Klik" adverts kawan-kawan kita. Mudahkan, setiap kali kita ziarah blog kawan-kawan kita, klik at least satu iklan yang mungkin bernilai RM0.10, RM0.2 atau RM0.25. So bayangkan kalau kita Klik 10 iklan satu hari apabila melawat 10 blog, bermakna kita telah bersedekah sebanyak RM2 satu hari atau lebih. Dan kita sangat yakin apabila kita Klik RM2.0 pasti kita akan dapat balik RM2.0 atau lebih melalui cara yang sama atau dalam bentuk lain. Itu adalah janji ALLAH kepada orang-orang yang bersedekah. Tidak akan kurang harta kita hanya dengan bersedekah. Malahan akan bertambah. 

Dan yang pasti Kita Boleh Bersedekah Setiap hari dan In Shaa ALLAH, harta kita juga akan digandakan setiap hari..Senangkan. Bersedekah Hanya dengan Klik. So mulakan sedekah kawan-kawan semua hari ini ya, sempena bulan Ramadhan yang mulia ini...Tapi jangan pulak after this tak nak bersedekah yang "Real" punya. Itu adalah yang sebaiknya...

Last but not least, kita nak ucapkan ribuan terima kasih pada yang dah Klik Iklan di Blog kita ya. Semoga rezeki kawan-kawan semua di gandakan. Selamat beramal sambil berblogging k....Semoga amalan kita di berkati. Ameen

p/s: kawan-kawan yang baca entry ini, ingin saya lawati Blog dan Klik iklan di Blog Anda, sila tinggalkan link kat kotak komen ya.  


Senarai: "I Klik 4 U"



Ranking: 5

20 comments:

  1. Sebenarnya ayat tu saya dapat dari Akak Kesuma Angsana (KA). Bagus Idea ni... :)

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Ok Boni..you are in..nanti kita ziarah & klik adverts Blog you ya..

      Delete
  3. fae xde link iklan just this one je hehe: Cash4Visits.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Fae. You are in as well. No probs k

      Delete
  4. bersedekah di bulan ramadhan...amalan mulia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moga-moga diberkati Wan..Selamat beramal k..

      Delete
  5. Replies
    1. Tq wan..nanti kita ziarah & klik adverts kat Blog you k..

      Delete
  6. klik..sana klik sini..saya ketuk2 N jer ok tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok aje Suri..janji kita "sedekah" kan something kat kawan-kawan kita kan..

      Delete
  7. Replies
    1. Tq KA...In Shaa ALLAH murah rezeki KA..

      Delete
  8. hehehe... sy xpasang iklan..kekekke.. xpe.. sedia je mngklik utk kawan2 blogger =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Aisya..and its ok nanti kita sedekahkan page view untuk aisya ya...

      Delete
  9. Assalamualaikum. sheila klik juga ya.. sedekah amalan mulia, tanpa sedar rupanya klik2 iklan untuk kawan pun bersedekah kan. tak pernah terfikir dan tak pernah klik selama ni. huwaaa ruginya. mulai skrg sheila akan rajin2 klik2 ya :)
    www.sheilashahfiekry.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Shiela...nanti kita ziarah and Klik advert kat Blog Shiela ya...selamat beramal..

      Delete

 
© Blog Santai All Rights Reserved