Breaking News

Wednesday, July 10, 2013

Polis dan Ahli Politik Penerima Rasuah Paling Tinggi Di Malaysia

 Businessman with money (© Roy McMahon/Corbis)
 Duit Punya Pasal....

Menurut kajian yang dilakukan oleh "Transparency International" di 95 buah negara, satu perempat daripada masyarakat dunia telah memberi rasuah kepada badan awam pada tahun lalu, sebagai imbuhan untuk mendapatkan "sesuatu". Di Malaysia, polis dan parti-parti politik dilihat sebagai institusi-institusi yang paling "korup" di negara ini. 

Mungkin data ini bukanlah sesuatu yang mengejutkan, walaupun ada sesetengah pihak cuba menapikannya. Tapi sampai bila rekod ni nak diperbaiki ya? Bukan ke lebih dari 50% penduduk di negara kita adalah orang Islam...Hmmmm..."Duit Punya Pasal Kan"

Nak tahu lebih details kisah mereka ni? Klik Sini

9 comments:

  1. Replies
    1. Hmm..harap-harap dia orang berubah Fae..

      Delete
  2. Tak hairan...ianya memang betul walaupun cuba nak menafikan.
    Jika di lihat kebanyakan negara Islamlah yang rasuahnya tinggi...Hmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu BM..Dugaan ALLAH pada kita semua..

      Delete
  3. biasa la tu bila byk sgt procedure utk satu2 perkara, tidak dapat mengelak daripada berlakunya proses rasuah ni...ni utk pegawai2 biasa lah kot....kalau melibatkan politik lagi besar "cobaan" utk berhadapan dgn rasuah ni....hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita setuju sangat Timi..bila bayak sangat level, banayklah pihak yang nak ambil kesempatan..dari sekecil-kecil sampailah sebesar-besar habuan..hmmm Cobaan

      Delete
  4. setujuuuuu.... lecturer sy sendiri pon cakap dekat malaysia ni rasuahnya sangat teruk. Tp still orang tak nak percaya lg.. hmmmm.. entah laaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. That' s why Amirul. Rasanya data ni dah made known to everyone. Tapi tulah ada lagi yang tak mengaku..then tu tak nak berubah pulak..hmmm

      Delete
  5. rasa nak bersetuju aje dgn statement tu !

    ReplyDelete

Designed By