Breaking News

Thursday, July 25, 2013

Traffic Jem Terburuk Di Asia

Bila sebut traffic jem mesti ramai yang mengeluh panjang. Kalau di Malaysia of course rasanya traffic jem kat area Kl paling teruk. Boleh katakan 24 hours jem for no reasons. Tambahan pulak sepanjang Ramadhan. Semua orang berebut-rebut nak balik cepat. Yang paling haru, keluar office awal, sampai rumah lebih kurang aje waktu biasa. Silap-silap strandard dalam jem lagi, so berbuka puasa dalam kereta. 

Tapi sebenarnya negara kita bukanlah hanya negara dalam dunia ni yang mengalami masalah jem kronik.Tak caya tengok kat bawah ni.

Jem di waktu kemuncak di kota besar di seluruh dunia
 
Waktu Kemuncak Di Kuala Lumpur
 
Waktu Kemuncak Di Jakarta, Indonesia.
 
Waktu Kemuncak Di China

Waktu Kemuncak Di Thailand

Waktu Kemuncak Di India

Waktu Kemuncak Di Vietnam

Waktu Kemuncak Di Taiwan

Waktu Kemuncak Di Philippine

Waktu Kemuncak Di Tokyo

Details cerita and gambar-gambar menarik ada Di Sini ya.


5 comments:

  1. dekat taiwan dengan indonesia lagi sesak daripada Malaysia sebenarnya.. tengok je yang bawa motor. lagi ramai daripada kat malaysia ni

    ReplyDelete
  2. setiap hari kenderaan semakin bertambah.. pada suatu ketika dahulu memiliki kereta satu kehendak, berbeza pada zaman kini ianya satu keperluan.. pendapat aiza, pertambahan bilangan kenderaan perlu selari dengan penambahbaikan kemudahan jalanraya (contohnya pertambahan dari 1 kepada 3 jalan atau buat jalan bertingkat)..

    ReplyDelete
  3. Inilah yg paling membelenggu bila pulang beraya...Kat kampung pun jem, hu3.

    ReplyDelete
  4. Semua tmpt jem...dok umah je la

    ReplyDelete

Designed By