Breaking News

Saturday, July 27, 2013

True Love (S1) : Kisah Ahmad & Fatima

 
True Love

True Love does happen apabila kita benar-benar menyayangi dan menerima seseorang seadanya. Bukan kerana rupa, harta atau lain-lain sebab. Ramai yang kata True Love sebenarnya tak exist dalam dunia ni. Actually kalau zaman dulu mungkin that phrase tak janggal sangat kan, coz its proven that our parents/grandparents memang jarang yang buat hal. Their love seems very pure and sincere. Tapi nowadays, rasanya ramai yang tak pasti the relevancy of that proverb. Sebabnya kita tengok ramai couple yang berpisah after a few years of marriage. Ada yang less than one week/two weeks. So nak salahkan siapa bila ramai yang tak yakin lagi dengan phrase ni.

Regardless of the above, I am very happy to share a series of True Love Story. Its really sweet. So enjoy guys...
Kisah Ahmad & Fatima
 Bahagia dengan kehidupan mereka

Ahmad 26, dan isterinya Fatima 25, adalah pasangan kurang upaya. Ahmad tidak mempunyai dua tangan, manakala Fatima tidak mempunyai dua kaki. Biarpun cacat, kedua-duanya seperti pasangan yang lain membuat keputusan untuk berumahtangga pada tahun lepas. Eventho their marriage still new, they seem to love each other very much..

 Love is on the air
 
 
 




May ALLAH bless the couple.

8 comments:

  1. Wow.. tersentuh dgn citer ni, especially bila tngok gmbar Ahmad survive menjalani kehidupan tanpa tangan. Saya suka gmbar Ahmad duduk minum tu.. classic & gambarnya melukis caligraphy tu pun cukup menarik.. Gambar yg terakhir tu pun menyentuh perasaan juga. Imagine klu kita terserempak btul2 dgn couple mcm tu dpn kita.. sgt romantik & eye catching.. may Allah bless them.. amin.
    Entri ni sgt menarik dgn mesej yg mendalam. T kasih diatas perkongsian info. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. You are most welcome Khir..I love this kind of cerita. It really motivate us somehow..and kita pun tak boleh bayangkan kalau jumpa they all face to face..must be very touching kan..

      Delete
  2. MasyaAllah, bersyukurlah dengan nikmat kesempurnaan tubuh badan yang kita ada ni..May Allah bless them..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Alyn..bersyukurlah kita dilahirkan sempurna..

      Delete
  3. Inilah sebenarnya kehidupan berumahtangga, saling memahami, menyayangi dan saling melengkapi. Kekurangan luaran tidak memberi sebarang kecacatan pun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah bila kita dikurniakan pasangan hidup yang sempurna..terima mereka seadanya..

      Delete
  4. Betul tu Raudzah ...syukur dgn nikmat Allah ...sempurna seadanya....
    Walaupun mereka cacat...tetapi mereka saling melengkapi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Exactly Okje..dugaan ALLAH untuk mereka..

      Delete

Designed By