Breaking News

Saturday, August 31, 2013

Gaya Santai Rakyat Malaysia Meyambut Hari Merdeka

Hari kemerdekaan yang disambut pada 31 hb Ogos setiap tahun sememangnya meriah. Tahun ini juga tidak kurang meriahnya. Ambang merdeka telah disambut secara meriah pada malam Sabtu dengan percikan bunga api yang pelbagai warna di Pusat Maritim Putrajaya. 

 Ambang merdeka 2013 disambut penuh meriah
Kilauan bunga api di Pusat Maritim, Putrajaya

Dan pagi semalam kemeriahan sambutan berlanjutan di Dataran Merdeka. Macm biasa, Amazing. Penuh warna warni.
http://virtualmalaysia.com/wp-content/uploads/2013/08/merdeka2013.png
Kilauan warna di Dataran Merdeka
 http://media.themalaysianinsider.com/assets/uploads/sized/assets/uploads/lead-pictures/MERDEKAPARADE_310813_TMIAFIF_001_(640x427)-540x361.jpg
Perarakan kemerdekaan

 Dan yang pasti, Rakyat Malaysia memang best. Semangat patriotism yang amat tinggi. Tahniah warga Malaysia.
Hebat teksi ni ..painting lagi..
 http://w1.hmetro.com.my/myMetro/Gallery/FotoMenarik/2698.jpg
 Gagah...
  
The Boys and The Flag
 
 Dah tak nampak cermin..Boleh drive ke ni?.
Not a bad idea...kalau buah-buahan tempatan lagi cantik..
Cantik..
Bersedia berbaris..
'Baju Kurung' Jalur Gemilang
 
 Motor pun okje.
Harimau Malaya
http://fuh.my/wp-content/uploads/2013/08/tema-dan-logo-hari-kemerdekaan-56-2013.jpg 

8 comments:

  1. memang menarik terutama yg naik motor tuh dan macam bendera bergerak !

    ReplyDelete
  2. Mmg sungguh meriah sambutan di sana ye..harap2 bertambah2lah jiwa patriotik pd msykt kita.

    ReplyDelete
  3. mak aihhh..bersemangat betol diorg =) he3..meriah je..tang b.api 2 menarik..smpai berasap penuh kt putrajaya..

    ReplyDelete
  4. MERDEKA!!!
    Penuh semangat memasing yeh Raudzah
    So awak n family macamana? buat kek Merdeka tak? hehe

    ReplyDelete

Designed By