Breaking News

Saturday, August 24, 2013

Google dah Tak Popular?

 
Yahoo Vs Google

Google dah Tak Popular?

Yahoo akhirnya telah berjaya menjadi website paling popular di Amerika Syarikat mengalahkan Google buat pertama kali sejak 2011. Menurut laporan bulanan Com SCORE, Yahoo telah memperolehi lebih 196 juta pelawat unik, i.e kira-kira empat juta lebih daripada Google pada bulan Julai 2013. Jumlah ini juga meningkat sebanyak 20 peratus berbanding tahun lepas. Microsoft pula berada di tempat ketiga dengan 179 juta pelawat unik. Tahniah Yahoo...

Personally kita suka Google. Dah jadi macam sahabat baik google ni. Everything mesti nak refer Google. Semua ada..Kita rasa most of other countries still prefer Google rather than Yahoo. Persaingan yang sihat anyway.

Berikut adalah carta kedudukan 50 Website paling popular di US pada bulan July 2013.

comScore Top 50 Properties (U.S.)
July 2013
Total U.S. – Home, Work and University Locations
Source: comScore Media Metrix
Rank Property Unique Visitors
(000)
  Rank Property Unique Visitors
(000)
  Total Internet : Total Audience  225,359        
1 Yahoo! Sites 196,564   26 Hearst Corporation 39,445
2 Google Sites 192,251   27 YP Local Media Network 38,394
3 Microsoft Sites 179,595   28 TUMBLR.COM* 38,367
4 Facebook 142,266   29 Federated Media Publishing 37,735
5 AOL, Inc. 117,395   30 TWITTER.COM 36,466
6 Amazon Sites 110,028   31 Adobe Sites 36,016
7 Glam Media 90,067   32 WebMD Health 32,783
8 Wikimedia Foundation Sites 83,435   33 New York Times Digital 32,396
9 CBS Interactive 81,538   34 ESPN 31,312
10 Turner Digital 77,244   35 Fox News Digital Network 31,079
11 Apple Inc. 75,338   36 NETFLIX.COM 30,891
12 Ask Network 75,166   37 WORDPRESS.COM* 30,105
13 eBay 71,924   38 Meredith Digital 29,878
14 Viacom Digital 65,631   39 Disney Online 28,697
15 Comcast NBCUniversal 64,043   40 T365 - Tribune 28,408
16 About 58,313   41 Scripps Networks Interactive Inc. 27,963
17 Demand Media 57,436   42 EA Online 26,999
18 VEVO 56,498   43 Alloy Digital Properties 26,274
19 Gannett Sites 54,249   44 NetShelter Technology Media 26,010
20 Linkedin 52,900   45 Time Warner (Excl. Turner/WB) 25,893
21 craigslist, inc. 51,217   46 Conde Nast Digital 25,889
22 Weather Company, The 50,983   47 AT&T, Inc. 25,802
23 Wal-Mart 42,945   48 Everyday Health 25,655
24 YELP.COM 41,880   49 PINTEREST.COM 25,446
25 Answers.com Sites 40,838   50 Target Corporation 25,343

20 comments:

  1. tp di malaysia majoriti rakyat kita guna google utk search...

    ReplyDelete
  2. jumlah beza agak kecil tu..
    jap lg up balik google nie..
    yg pasti FB tetap didepan..
    susah dh nk lintas

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup SK..rasanya tak lamakan..so Yahoo kena work harder..

      Delete
  3. Replies
    1. Samalah kita fae..dah biasa dengan google kan..

      Delete
  4. camne fb boleh no 4 ?? pelik tapi benar ni :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. This one US punya version Akmal..kalau ikut Alexa ranking FB no 2, Yahoo no 3. Google still no 1

      Delete
  5. Artificial Intelligence GOOGLE search lebih baik dari yahoo. Sebab itu mudah diindex di google daripada di Yahoo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup Rima..that why kita prefer Google..

      Delete
  6. Dh terbiasa dan selesa dgn google..jarang buka yahoo..email pun dh lma x buka. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita bukak jugak yahoo maria tapi jarang-jarang lah cozn dah terlalu biasa dengan google. Default page pun Google..so senang..

      Delete
  7. Sy rasa lama juga x buka yahoo, klu buka pun jarang2 dah, buka emel2 lain je kot... On internet je, dah kluar google search.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalh kita Khir..Google search dah jadi default page..

      Delete
  8. rasa macam tak percaya pula sebab aiza pun lebih selesa dengan google je..

    ReplyDelete
  9. Oh, dulu saya dengar yahoo tak berapa popular. Dan saya pun banyak guna google.

    ReplyDelete
  10. sekarang ni mmg pakai google je..... tak tau kenapa....

    ReplyDelete

Designed By