Breaking News

Thursday, August 29, 2013

Mayat Bayi Di UiTM Dungun

 
Mayat bayi dalam kumbahan

Mayat Bayi Di UiTM Dungun

Kes buang bayi bukanlah kes yang luarbiasa kat Malaysia ni..cuma yang sedihnya kadang-kadang mereka-mereka yang terlibat ni golongan terpelajar, bukan dikhalangan mereka-mereka yang drop out. Dan kita selalu bayangkan kalau kita ada ilmu, selalunya kita akan lebih bijak berfikir. Tapi tulah, even manusia ni diberikan akal dan ilmu, tapi kalau tak guna takda bezanya...

Itulah yang terjadi apabila mayat seorang bayi perempuan yang cukup sifatnya ditemui di dalam loji kumbahan Universiti Teknologi Mara (UiTM) di Dungun Terengganu. Dan pasti kalau di temui disini, besar kemungkinan pelakunya adalah salah seorang pelajar di UiTM Dungun. Hmmm...siapalah dia ya..

Mayat yang disangka anak patung itu, ditemui terapung oleh kontraktor pembersihan UiTM yang menjalankan kerja penyelenggaraan kumbahan kira-kira 11.30 pagi. Semasa ditemui keadaan mayat bayi itu kebiru-biruan dan dipercayai meninggal dalam tempoh 48 jam. Kepalanya telah pecah manakala bahu kanan patah dan mereput.

p/s: Sedihkan, dan kita memang tak faham bila ada orang yang sanggup membunuh manusia lain coz kalau kita nak bunuh binatang pun tak sanggup, inikan pulak manusia yang bernyawa. Semoga mereka yang telibat segera kembali ke pangkal jalan kerana dosa membunuh adalah terlalu besar. Tak akan diampun kecuali bertaubat...


Extract: The Star Online 

16 comments:

  1. kenapalah diorang nie xde otak..kalau taknak bagi sya..sy amat memerlukan mereka...dgn nada marah nie

    ReplyDelete
  2. sedih dengar berita ni kat tv malam semalam.. zalim betul orang yang sanggup membunuh makhluk comel yang tidak berdosa itu.. :(

    ReplyDelete
  3. aish , serious x berperasaan manusia macam ni . kalau da buat tu pandai2 la tanggung , nk men bunuh2 pulak , memalukan orang terengganu je . even x taw mak bayi tu orang mane .

    ReplyDelete
  4. manusia akhir zaman.dosa pahala xmampu utk dipikirkan secara logik.masha allah

    ReplyDelete
  5. bagi saya mrk nih bodoh . sbb dah bersusah payah simpan dlm perut 9 bln , pas tu sakit nak melahirkan separuh nyawa , bila dah kuar pi buang ... mrk x fikir apa hukumnya membunuh dgn sengaja menurut islam serta kifarah yg allah akan beri ...

    ReplyDelete
  6. nauzubilillah..sedih bila keadaan cmni berlaku lg..

    ReplyDelete
  7. sedihlah...kalau dengar cerita cam gini...

    ReplyDelete
  8. Ya Allah siapalah yag sanggup buat perkara2 mcm ni !

    ReplyDelete
  9. cinta punya pasai org berilmu pon tak leh nak fikir apa dah. Semua nya hanyut sampai sanggup buat mcm ni. Nauzubillahminzalik!

    ReplyDelete
  10. Sensorlah gambar tu...sedih sgtlah melihatnya...huhu

    ReplyDelete
  11. sedih..x tau nk cakap...manusia diberikan akal fikiran...tapi x mampu untuk berfikir...binatang pun sayangkan anak mereka...

    ReplyDelete
  12. Astagfirullah.. nauzubillah.. speechless bila tngok gmbr tu..

    ReplyDelete
  13. oh kepala dia pecah? seksanya baby tu.. :(

    ReplyDelete
  14. Siannya.... surelah pecah kepala tu, kepala babykan...lembik lagi!

    ReplyDelete
  15. Tak terkata, zalim dan memang tidak berperi kemanusiaan.

    ReplyDelete

Designed By