Muzium Perang Penang, Tempat Paling Berhantu di Asia?

on Friday, August 16, 2013

 
Muzium Perang, Penang

Muzium Perang Penang


Siapa pernah melawat Muzium Perang di Penang? Kita belum pernah sampai kat sini. Tapi bila tengok gambar-gambar yang ada, tak mustahil kenapa tempat ni tersenarai diantara 10 tempat paling "berhantu" di Asia. Agak ngeri kerana Muzium ni macam tak terurus. Gelap, Kelam dan Messy. Sayang, kalau tempat-tempat bersejarah macam ni terbiar, tak terurus. Atau mungkin keadaan ini disengajakan untuk menimbulkan suasana seram...

Tempat Paling Berhantu di Asia 


Lain-lain tempat "Berhantu" dan "Menyeramkan" di Asia yang disenaraikan adalah termasuklah Sekolah Tat Tak di Hong Kong, Pangkalan Udara Kadena di Okinawa, Jepun, dan Hospital Terbiar di Pangkalan Udara Clark (Filipina).

Jom tengok apa yang ada kat Muzium Perang ni!!!

 
Baju tinggalan perang
Gambar-gambar pemimpin yang tak terurus
Kehadiran Tentera Jepun.
 A bunker at the Penang War Museum in Batu Maung which has been listed as one of the top 10 most haunted sites in Asia by the National Geographic Channel. Pic: The Star
Kubu Peringatan
 
Kawasan Persekitaran Muzium

Pada yang nak tengok kisah menarik disebalik Muzium Perang ni, boleh tonton National Geographic Documentary, I Wouldn't Go In There pada:
 23 August 2013 (Fri), 10pm, on Astro channel 553

Ranking: 5

11 comments:

  1. sayangnya kalau tempat tempat tinggalan sejarah dibiarkan...hmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sayangkan kechek..atau mungkin dia orang sengaja kot untuk jadikan tempat ni seram...

      Delete
  2. waa . menarik nii . harap berpeluang tengok 23 ogos nii

    ReplyDelete
  3. Dulu sewaktu ke Penang ada planning nk ke tempat ni, tp x jadi.. bolehlah tunggu documentary tu. Thanks sharing.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. You are most welcome Khir..nanti tengok ya..

      Delete
  4. Muzium ni juga dibuka pada waktu malam.....
    mmg teringin..tapi tak berani nak bawa anak-anak ke sana...huhu
    Pernah juga dengar cerita..malam2 ada yg ternampak kelibat tnpa kepala kat sana...
    Tu yg tambah seram nak pi tuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah malam pun buka ina, Siapalah yang berani datang waktu malam ni.kalau kita bukan setakat malam..siang pun belum tentu nak pergi kalau macam ni..

      Delete
  5. kalo ikutkan tempat ni memang keras..
    so, pada yang lemah badan x perlu lah lawat..
    kalo boleh jugak jangan bawa budak2 kecil g sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Really anna..no wonderlah disenaraikan antara 10 tempat paling berhantu di Asia..

      Delete
  6. Cari cerita seram..eh, die bawak ke sini pulak.. :P

    ReplyDelete

 
© Blog Santai All Rights Reserved