Breaking News

Thursday, August 29, 2013

Tips of the day

Tips of the day: Hugging is the best medicine

 http://www.themindfulword.org/wp-content/uploads/2012/12/love-hug-eightfoldpath.jpg
 A comfort hug from a good friend
http://www.quotesearching.com/wp-content/uploads/2013/03/397442_321323801312390_208058523_n.jpg
Get at least 4 hugs a day
 http://tasteoflifebysabi.files.wordpress.com/2011/08/ahugcardfnikki.jpg
 The least get one a day

Actually kita pernah attend a motivation session and what the facililitator suggest, selepas habis kerja sebelum balik rumah semua staff kena hug each other. Girls and girls, Boy and boys. Then bukan setakat hug, kita kena minta maaf dengan kawan-kawan kalau ada buat silap pada hari tu. So maksudnya semua orang zero-zero. Esok pagi datang kerja dengan hati yang lapang. Tapi mesti buat betul-betul. Kena ikhlas. Kerja akan menjadi lebih senang dan berkat dan company akan lebih maju, sebab semua orang senang hati..so you all bolehlah practise mulai sekarang...

18 comments:

  1. Wah.. bagus tips ni.. simple. Lps ni kena bnyk berpeluklah nmpaknya.. asalkn jngn bersalahan sudah hahaa.. Thanks sharing :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok khir boleh practisekan tapi kena jaga-jaga ya..

      Delete
  2. utk org2 single ni peluk bantal je la nampaknye :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akmal..you can hug your friend..kat kelas kan ramai...he..he

      Delete
  3. nak peluk sape pulak nie ek...xde pompuan dalam opis nie...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pulak dah..nanti kita carikan sorang ya..he..he

      Delete
  4. Akutiap2 hari peluk bantal peluk dan bini..ahaks...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah selalu-selalu practisekan cik hanif..

      Delete
  5. betol tu kiter setuju. kiter salu berpelok dgn kucing ja ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pun boleh lieya..a great comfort kan..

      Delete
  6. bagusnya terapi macam ni.. boleh cuba.. :D

    ReplyDelete
  7. Memang satu terapi yang bagus, selain untuk menyatakan kasih sayang dan saling memberi semangat antara satu sama lain, pelukan juga sebenarnya merangsang minda untuk lebih kreatif dan fokus bila bekerja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Exactly lynn..that's why bkalau ada orang sedih, somebody akan hug dia..mesti tak lama lepas tu dia stop menangis kan..

      Delete
  8. bagusnya =) pasti positif jekn lepas 2..

    ReplyDelete
  9. Masuk opis peluk semua orang...tapi dapat penampor,
    Tgok2lah juga...yg bukan muhrim pun nak di peluk...hehe

    ReplyDelete
  10. nk mula start peluk tu yg susah...apa hal la plak dia ni...dah buang tabiat ke? hehehe..biasanya peluk kawan2 bila dah lama x jumpa...klu kt umah biasa la peluk anak2..esben n tucen kita...hehehe

    ReplyDelete

Designed By