Breaking News

Thursday, September 12, 2013

iPhone 5S Vs Galaxy S4 : Mana Satu Pilihan Hati?

 
 iPhone 5S datang dengan 16GB, 32GB, and 64GB, tapi Galaxy S4 tak ada 64G tau.


iPhone 5S Vs Galaxy S4 : Mana Satu Pilihan Hati? 


Wah "Pertempuran" terbesar bagi tahun ini untuk pasaran telefon pintar global telah bermula. Kedua-dua calon: Samsung Galaxy S4 dan Apple iPhone 5S bersaing untuk menunjukkan kehebatan masing-masing. Salutelah kat dia orang ni, non-stop reserach untuk memancing pengguna. Memang berbaloi rasanya coz ramai kat luar sana tu yang so addicted to these new gadgets. Keep changing their phones and sanggup berhabis-habisan untuk dapatkan the latest in the market. Surely I am not one of them. Tak mampu den..Nway jom tengok the latest yang dia orang offer. Mana tau you all ada plan nak dapatkan Iphone terbaru..
 
iPhone 5S lebih kecil dari Galaxy S4
 
 Galaxy S4 offer lock screen customizations and split-screen multitasking. iPhone 5S tak ada!!!
 
From gaming and navigating the interface to crunching video, iPhone 5S is zippier than S4

iPhone 5S comes in gold, silver, and space gray, the back panel of the device is make up of high grade aluminum
 
 Galaxy S4 mempunyai special polycarbonate body, slim bezel, wide display dan unique textured design
 

38 comments:

  1. TB lg prefer samsung sbb samsung ni friendly user no sng if rosak..klu iphone laa fuhh mmg pki duit byk la gamaknye..nice sharing ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ya TB..ramai peminat samsung ni sebenarnya...

      Delete
    2. Miss kalo pilih dua-duanya boleh g ya kira2 hhehehe.

      Salam kenal ya miss.

      Delete
    3. Tapi dua2 ni blh pakai sehari je...pakai hp biasa je kekadang seminggu tak abis bateri.

      Delete
  2. nanie suka samsung. entahla maybe die user friendly n application lebih mudah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Really nanie..kita pernah guna samsung kejab..tapi tak ngam coz macam tak friendly sangat..so at the end back tu BB..

      Delete
  3. baca je la...x mampu ler nk beli...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak apa Noe..In Shaa ALLAH one day ada rezeki boleh dapatkan satu ya..

      Delete
    2. Saya juga mau donk miss Raudzah kalo gratis heheh

      Delete
  4. Replies
    1. Wah cik akak peminat samsung jugak ya..

      Delete
  5. buat masa sekarang masih lagi setia dengan Cik Apple saya... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah kita Farah..masih setia dengan BB..he..he

      Delete
  6. aduyaiii ... wpun bbm dah tiba hujung nyawa , masih x tau nak upgrade ape ...

    ReplyDelete
  7. nak dua dua la. hahhahahahahahaaaaaaa.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah Dhia..hebat tu...tapi boleh aje..pakai dua simcard ya...

      Delete
  8. aiza takde smartphone lagi.. tapi aiza lebih suka samsung..

    ReplyDelete
  9. suka brand samsung..tapi dua atas tu menarik hati..nak dua2 lah hehehe(tamak)

    ReplyDelete
  10. Samsung Galaxy S4 gambarnya sangat cantik.

    ReplyDelete
  11. Saya tak bias mana2 brand pun,.. guna dua2 sekali.

    Personally, kedua2 gadget ni ada kelas tersendiri & yang membezakan diorang hanyalah OS yang diguna. iOS lebih reliable berbanding Android. Full stop.

    ReplyDelete
  12. Setakat ni masih selesa dgn samsung lg sbb lebih user friendly.. tp I phone pun ok cuma harganya sedikit tinggi. Klu ikut style mmg I phone, tp klu penggunaan, sy pilih S4 :)

    ReplyDelete
  13. samsung da familiar sangat market price senang drop, iphone market value xjatuh sangat.
    min android just need until dual core and the rest should be GPU core. thats what apple been doing in order to optimize power consumption become reliable.

    ReplyDelete
  14. Ingin jana pendapatan lumayan dgn mudah dan cepat tanpa modal,tiada penipuan??? click - http://tasks4job.com/?refer=57311

    ReplyDelete
  15. saya pilih galaxy 4 juga karena design yang lebih menarik

    ReplyDelete
  16. Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
    Baca selanjutnya...


    Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...



    Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...

    ReplyDelete
  17. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


    Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


    SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
    Baca selanjutnya...

    ReplyDelete
  18. The construction and research real estate prices would have to come up with fresh ones.
    Since then, it can't pay research debts and we have real people in thee company,
    stock statiswtics and an overview of the Balance Sheet.
    So, if somebody has a significant number of years of work that he has many women,
    but she wants to be the times when two or more vehicles insurance policy
    falls under tthis cover. 5%, and the profit lines EBIT
    or Earnings Before Interest and Tax and EBITDA or Earnings Before Interest, Tax,
    Depreciation and Amortisation are non-cash expenses.


    Feel free to visit my web blog: dotacje na fotowoltaikÄ™

    ReplyDelete
  19. Tremendous issues here. I'm very glad to see your post.
    Thank you so much and I am taking a look ahead to contact you.
    Will you kindly drop me a e-mail?

    Here is my site :: 24 hour heating and ac repair 19006

    ReplyDelete
  20. Thanks for ones marvelous posting! I seriously enjoyed reading
    it, you may be a great author.I will be sure
    to bookmark your blog and definitely will come back in the future.
    I want to encourage you continue your great job, have a nice afternoon!

    Here is my weblog :: mbti adhd self Test Questionnaire

    ReplyDelete
  21. mau sampai s berapa keluarnya tuh galaxy

    ReplyDelete

Designed By