Breaking News

Monday, September 30, 2013

Pakej BRIM 3 Lebih Menarik?

BR1M 3

Pakej BR1M 3 Lebih Menarik?


Budget 2014, menawarkan Pakej BR1M 3 yang lebih menarik. Antara yang telah dipersetujui berdasarkan draft pertama Budget, menurut Menteri Kewangan Kedua, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah ialah:

1. Jumlahnya diberitakan lebih besar berbanding RM500 yang diterima sekarang.
2. Bayarannya akan dibuat secara dua peringkat. So tak perlu risau duit habis cepat.
3. Wang akan dimasukkan terus ke dalam akaun bank penerima dan bukannya secara tunai atau baucar seperti yang dilakukan sejak tahun lepas. Tak perlu que kat Bank. 

Pakej BR1M 3 Untuk Golongan Pertengahan


Pakej BR1M 3 juga turut memberi perhatian kepada golongan pertengahan yang mempunyai pendapatan berjumlah RM4,000 dan RM5,000. Biarpun tiada butiran lengkap yang diberikan, yang pasti kerajaan telah merancang beberapa pendekatan bagi meringankan beban mereka akibat subsidi yang telah dikurangkan.

p/s: Walaupun Pakej BR1M ni bukanlah solution yang terbaik untuk mengurangkan bebanan bulanan, sekurang-kurangnya ada pendapatan lebihan untuk penduduk Malaysia.

17 comments:

  1. baguslah...tak pernah dapat BRIM nie..mmg lah gaji tu 3k..tapi bila tolak itu ini balance 500 jerk...cane tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup betul tu aida..dengar ajekan besar tapi tolak sana-sini tingal sikit aje..

      Delete
  2. alhamdulillah , berita baik tuh ... untung sapa yang dapat ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup rezeki untuk orang-yang berkenaan Vee..

      Delete
  3. semoga semua golongan masyarakat akan mendapat manfaat dari program ini..

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. He..he..boring aje ya KA...kita tolong promote untuk mereka-mereka yang berkenaan aje..rezeki dia orang..

      Delete
  5. Replies
    1. Bolehlah belanja kita nanti ya lieya..he..he

      Delete
  6. Risau lah ttg BR1M ni.. dah lah x dapat.. lepas BR1M nanti dikhuatiri harga lain pulak yg naik.. sekadar menyuarakan kebimbangan sbb cara pemberian mcm ni pada pandangan saya lebih kpd publisiti drp menyelesaikan masalah ekonomi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. My worries too Khir..Bukan hanya kerana kita tak dapat, tapi rasanya negara kita might not ready to give grant yet..And surely beban BR1M ni di tanggung oleh kita-kita semua...

      Delete
  7. Klu dia bg amik aje.. Tpi yg pasti labur blik ke dia.. Hehe

    ReplyDelete
  8. kena beri pada mereka yang betul betul memerlukan

    ReplyDelete
  9. Moga pemberian ini bermanfaat dan digunakan ke arah kebaikan.

    ReplyDelete
  10. tahun dpt dah boleh dpr BR1M..yeayyy :D..hmm, tp x yakin ler kalau dpt..maklumlah ..kerajaan sndiri dlm krisis dgn kenaikan hrga barang..ini kan pulak nk bg bajet BR1M?? =___=

    ReplyDelete

Designed By