Breaking News

Thursday, September 19, 2013

Pelik Tapi Benar: Bulldozer Atas Bumbung

Bulldozer Atas Bumbung

Pelik Tapi Benar: Bulldozer Atas Bumbung

Siapa sangka bumbung di China menyimpan banyak "Rahsia Pelik Tapi Benar". Alkisahnya pada 16 September, penduduk tempatan telah dikejutkan dengan kehadiran "bulldozer" di atas bumbung sebuah bangunan 17 tingkat di Chongqing untuk tujuan meruntuhkan bangunan tersebut dari atas. I bet mesti ramai yang cakap, What!!!

Apa yang menghairankan ramai orang ialah bagaimana "raksasa jentera" boleh berada atas bangunan yang tinggi tersebut dan bagaimana caranya mereka mahu meruntuhkan bangunan tersebut dari atas. Sebenarnya kita pun tak boleh imagine, how they are going to do it. Normally bangunan diruntuhkan dari bawah mengunakan bahan letupan. Memang kreatif dia orang ni...Mungkin dia orang nak runtuhkan piece by piece kot...

 
Ternyata pemilik "Bulldozer" ni mempunyai tahap kesedaran keselamatan yang amat tinggi. Menurut beliau penggunaan bahan letupan untuk meruntuhkan bangunan tersebut bukanlah satu pilihan yang tepat kerana kedudukan bangunan yang berhampiran dengan pusat bandar. Sekiranya ia dilakukan habuk-habuk yang tidak sihat akan naik ke udara. So sebagai alternatif dia merasakan penggunaan "Bulldozer" dari atas bangunan adalah cara yang terbaik. Hmmm..tengah fikir nak setuju ke tidak dengan pandangan tuan "Buldozer" ni...

22 comments:

  1. Replies
    1. Kan Ema...tak boleh imagine kalau kita kat atas tu...he..he

      Delete
  2. nmpak macam excavator ja Raudzah... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya ke Lieya..report tu says Bulldozer...anyway kira kenderaan jentolak lah..

      Delete
  3. mcm mana makhluk tu nak wat kejer kat atas ... mcm mustahil jer la pulak ...

    ReplyDelete
  4. camne la leh sampai atas tu kan...berani lak org yg bawak tu...ish...gerun tengok nya..mcm2 kat china ni..

    ReplyDelete
  5. isk....main-main je kan...cam mana nak buat oh

    ReplyDelete
  6. Idea yang bagus...tapi nampak lagi bahaya je. Macamne diaorang naikkan...memang tinggi pengetahuan dan ilmu diaorang ni. Ada jin kot...hehe

    ReplyDelete
  7. safety first! kalau dinding da pecah, mesti la bersepah kat lantai bangunan. camner bulldozer tu nak gerak eh?

    ReplyDelete
  8. he3..sy pnh tgok =) tp xdelah runtuhkan bgunan besar mcm 2..tp xselamat mcm ni..xslmat utk driver..kalau utk keadaan skeliling, relevan juga la..sbb runtuh skit2..kalau pakai bom bhya sgt utk pndduk awam..Malaysia je xnmpak bt lg..ho3

    ReplyDelete
  9. Nyawa orang yang duduk atas bulldozer tu pula tak fikir?...

    ReplyDelete
  10. tiba-tiba terfikir mengenai pembinaan piramid di mesir.. penuh keajaiban..

    ReplyDelete
  11. tak boleh bayangkan duduk atas bangunan tinggi.

    ReplyDelete
  12. beraninya..berbahaya tu..sanggup dia naik atas tu..

    ReplyDelete
  13. Betullah...mcm mcm hal kat Cina ni kan

    ReplyDelete
  14. Alah bisa tegal biasa...
    Bukan mudah nak menguruskan dan membangunkan bandar ni kan

    ReplyDelete
  15. apakah helikopter sanggup mengangkatnya ke atas

    ReplyDelete

Designed By