Breaking News

Sunday, September 15, 2013

Photo of the Day

 
Tree of Life

Photo of the day : Tree Of Life 

"Tree of Life" adalah sejenis pokok "Mesquite" yang tumbuh di tengah-tengah padang pasir di Bahrain. Pokok ini dikatakan berusia 400 hingga 500 tahun. Akarnya yang panjang membolehkan ia menemui beberapa sumber air bawah tanah. Istimewanya pokok ini adalah kerana ia adalah satu-satunya organisma hijau yang hidup di tengah-tengah padang pasir yang luas dan tandus. Ada yang menganggapnya sebagai "Pokok dari Syurga".


7 comments:

  1. cantek la pic ni..mcm ada byk mksud trsirt pulak..

    ReplyDelete
  2. subhanallah.. uniknya ciptaan Allah.. lama betul jangka hayatnya..

    ReplyDelete
  3. Allahu Akbar.. kebesaran Allah amazed me, always..

    ReplyDelete
  4. Macam sama dgn satu pokok yg kat mana tu ..... ada entri awak dulu tu Raudzah...kat Afrika ke kalau tak silap

    ReplyDelete
  5. Kuasa ALLAH..cantik pic tu Raudz

    ReplyDelete
  6. Cantik.. tngok pic pokok tu dari jauh mcm pokok bongsai..

    ReplyDelete

Designed By