Breaking News

Monday, September 9, 2013

Samsung Galaxy Note 3


  http://wp.streetwise.co/wp-content/uploads//2013/07/galaxy-note-3.jpg
Samsung Galaxy Note 3

Samsung Galaxy Note 3 

Rasanya ramai yang tertunggu-tunggu kedatangan Model Telefon Pintar baru Samsung,  Galaxy Note 3 Ke Malaysia kan. Walaupun kita bukan pengguna tegar Samsung, tapi kita suka dengan features yang dia orang offer. Menarik!!!!

Antaranya, Galaxy Note 3 mempunyai skrin Super AMOLED bersaiz 5.7 inci dengan resolusi HD penuh 1080p. Ianya lebih nipis dari model sebelumnya iaitu hanya 8.3mm dan beratnya adalah 168 gram.

Kapasiti baterinya juga dipertingkatkan kepada 3,299 mAh. Kamera utamanya, 13 megapiksel dilengkapi dengan teknologi 'Smart Stabilization' dan 'high CRILED flas', yang membolehkan kita mengambil gambar yang tajam dan cantik walaupun ketika kurang pencahyaan. Dan yang lebih menarik, kameranya juga menyokong rakaman video dengan resolusi 4K.

 http://breathecast.christianpost.com/data/images/full/9744/galaxy-note-3.png
 Samsung Galaxy Note 3

Back To Basic

Prestasi Note 3 juga dikatakan cukup hebat dan berkuasa kerana dibekalkan dengan RAM 3GB dan pilihan cip pemprosesan Exynos 5 Octa-core untuk model 3G dan Snapdragon 800 Quad-core untuk model LTE. Memorinya pula adalah 32GB atau 64GBS-Pen pada Note 3 ini juga turut dipertingkatkan. Beberapa fungsi baru seperti AirCommand, Action Memo, Scrapbook, Screen Write dan Pen Window diperkenalkan.

Daripada komen-komen yang diterima, ramai yang menyukai model ni yang dikatakan back to basic. So peminat tegar Samsung, jangan lepaskan peluang ni. I am sure its worth it. Galaxy Note 3 akan mula dijual pada 25 September ini tetapi kat Malaysia tak sure boleh dapat on the same day or not.

7. Tawaran Menarik, Kena Cuba  

Extract: Yahoo Malaysia

12 comments:

  1. setakat ni masih belum terbuka hati nak pakai Samsung Galaxy Note ni, walaupun fikir cam ok jer bila tengok Pink Panther pakai... ^_^ tapi who knows kan satu hari nanti?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup kita pun farah..masih setia dengan BB..he..he..

      Delete
  2. jimat rm tu utk minyak 20 sen yer ... heheheeee ... dah byk langkah mendahului apple nih ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks you kerana mengingatkan ..he..he.

      Delete
  3. samsung nie memang menarik lah ..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. So apalagi cik akak..not a bad choice at all...

      Delete
  4. nak bertukar pd samsung jgak ni..sbb ramai geng dah tak guna blackberry...

    ReplyDelete
  5. Belum berminat nak guna smartphone (xde budget sebenarnya...hehe)
    Selesa dengan laptop...besar tapi puas!

    ReplyDelete
  6. Teknologi hp ni makin laju.. jenuh klu x mengejar. X terkejarlah rasanya.. semput :)

    ReplyDelete
  7. samsung ni lepas satu satu keluaran terbaru dier & mmg menarik

    ReplyDelete
  8. angan2 nak guna smartphone tp budget tzk mengizinkan hehe

    ReplyDelete

Designed By