Breaking News

Tuesday, September 3, 2013

Tips Of The Day

Tips of The Day

http://1.bp.blogspot.com/-9TABgWhZs-E/UQsN1e7aOPI/AAAAAAAAF9Q/NMqbgAMp60I/s400/banana-tips.jpg
 Bananas For Cancer
Japanese are known to eat over-ripe bananas with brown spots regularly. But if they fall sick, they will go ahead and eat the really ripened bananas which have turned fully black. This habit is fully backed by research which proves that over-ripe bananas are rich in anti-oxidants and give the body the ability to produce TNF
Tips ni cukup menarik & pelik. Ianya adalah hasil dari penyelidikan yang dijalankan oleh Professor Senji di University of Tokyo. All the while, selalunya kalau beli pisang kita akan pilih yang kulit dia masih cantik and definitely tak akan pilih yang macam ni. Hmm ada rahsia rupanya...So don't judge the book by its cover ya...

12 comments:

  1. Baru tahu :). Jepun ni banyak mengkaji. Pisang salah satu makanan syurga :).

    ReplyDelete
  2. Ohh mcm tu.. mmg betul klu beli mesti pilih yg kulit cantik je sbb takut trmakan yg busuk.. bnyk anti oksida rupanya. Tp mcm rasa masih gelilah nk mkn yg dh terover fully black tu hihii..

    ReplyDelete
  3. ohh.. nice sharing! :)
    selalu guna kulit buat sapu kt siku je

    ReplyDelete
  4. Ye ke ni? Sungguh tidak ku sangka, yg kulit dah hitam itu lebih byk khasiatnya!

    ReplyDelete
  5. betol tu. kiter pon pernah buat entry pasal ni ^_^

    ReplyDelete
  6. Kat dapur tu ada pisang.... nmpknya dah banyak dah dark sports...apa lagi....mulakan projek le nampaknya hehe

    ReplyDelete
  7. betol ke ni?? hu3 bru thu..biasanya igt yg dah hitam2 tu lebam..kena bt la lpas ni =) nice sharing..

    ReplyDelete
  8. baru tau ni..tq Raudz berkongsi..selalu sblm ni pilih yg kulitnya cantik2..

    ReplyDelete
  9. aiza pun suka makan pisang juga.. tapi yang kulitnya licin.. kalau bintik hitam tu nampak macam lebam pula..

    ReplyDelete
  10. Laaa.. baru tau. Selalu beli yang kulit licin saja. Terima kasih ya.

    ReplyDelete

Designed By