Breaking News

Tuesday, October 22, 2013

Misteri Naga Terbang

Naga

Misteri Naga Terbang

Sejak dari dulu lagi kisah naga sememangnya misteri. Perdebatan tentang kewujudan Naga tidak pernah ada kesudahan. Ada yang kata, memang benar Naga sememangnya wujud. Ada juga yang berkata, semua tu MITOS aje. Sama seperti cerita Naga Tasik Chini serta Lembu yang dijadikan sarapan pagi Naga.  Tiada siapa yang dapat mengesahkan kewujudan serta kesahihan cerita tersebut.

Namun sebuah video clip terbaru "Naga Bertanduk Terbang" yang telah dimuatturun oleh seorang yang tak dikenali mungkin boleh memberi petanda baru. Mengikut beliau, video tersebut di ambil menggunakan kamera video berdefinisi tinggi di Truro, sebuah Bandar Kecil di England. 

Berikut adalah link video tersebut. After tengok, you all boleh nilai sendiri samaada ianya benar atau tidak. 

23 comments:

  1. mak ai..habis la lembu2 di buat sarapan...

    ReplyDelete
  2. hebat nampak gambar naga tu.. kalau die hembus mesti kuar api kannn? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita terbayangkan Merlin Nurul..he..he

      Delete
    2. Memang suke tengok citer Merlin tu Raudzah.. macam betulllll je.. hehe

      Delete
  3. betul ke naga... tahu buah naga je... tapi org cina mmg pcya kn naga.. bawa ong...

    ReplyDelete
  4. mitos agaknya kisah naga ni..sukar dipercayai..

    ReplyDelete
  5. ermm... mungkin ada tp mungkin hanya mitos.

    ReplyDelete
  6. mitos rasanya..

    shafiqhashim.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. kuasa Allah SWT kan... Allah boleh adakan sesuatu dan tiadakan sesuatu.. Banyak lagi makhluk yang kewujudannya belum kita tahu.. Di sinilah pentingnya untuk kita merenung akan betapa besarnya kekuasaan-Nya..

    ReplyDelete
  8. Pernah dgr citer ada ustaz ckp, klu org ada trnampak naga tu sebenarnya kelibat jin atau syaitan.. wallahualam..

    ReplyDelete
  9. ala... tak bole bukak website tu... kalau betul wujud besar dia macamana ek? :)

    ReplyDelete
  10. tipu2..video tu pun tipu..pelik benor dia terbang..syap pun keras smacam..rsanya smua ni mitos je..mcm 1 khbar angin yg dibesar2kn kemudian jd serius..kalau btol ada dan wujud..pasti dah tercatat dlm al-quran

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin jugakkan fais..its another Merlin's version of dragon kot..

      Delete
  11. aiza rasa sekadar mitos saja.. wallahua'lam..

    ReplyDelete
  12. x tau la betul atau tak.....

    ReplyDelete
  13. x de yg mustahil klu Allah nak ianya berlaku . cuma klu betul , dah tentu lbh ramai org jumpa dan byk videonya ...

    ReplyDelete
  14. Assalam.
    Zaman dulu (epik) biasa di kaitkan dengan makhluk-makhluk begitu. Mungkin wujud mungkin juga mitos.

    ReplyDelete
  15. macam tak betul ja video tu huhuhhu

    ReplyDelete
  16. mcm2 ler suka ngan naga dalam citer merlin tu hehehe

    ReplyDelete
  17. Nak nafikan pon x boleh..nak kate ye pon x boleh..sebab ape pon kejadian semuanye datang dari Pencipta yang satu...

    ReplyDelete
  18. ada. die nyorok kt dalam semak tu ...huhu :P

    ReplyDelete

Designed By