Breaking News

Thursday, October 10, 2013

Kalimah Allah Di Bumbung Tokong

Kalimah Allah Di Bumbung Tokong

Kalimah Allah Di Bumbung Tokong.


Sebuah tokong di  jalan Pasir Panjang-Port Dickson menjadi tumpuan ramai apabila sebuah gambar yang memperlihatkan Kalimah Allah di bumbung tokong itu tersebar di Facebook. Kebanyakan mereka datang untuk menyaksikan sendiri dakwaan kewujudan Kalimah tersebut.

Menurut salah seorang penduduk yang telah lama menetap dan berniaga di situ, dia tidak pernah perasan tentang perkara itu. Malah, sebelum ini tiada siapa yang bercerita tentangnya. Beliau sendiri tidak pasti kenapa perkara itu tiba-tiba muncul. Menurutnya tokong itu telah berusia lebih daripada 100 tahun.

Sememangnya jika dilihat, ternyata "Kalimah Allah" itu agak jelas. Walaubagaimanpun, ianya mungkin hanya satu kebetulan dan pastinya berlaku dengan izin ALLAH SWT. Yang pasti Bumi ini milik Allah dan Allah berhak untuk memperlihatkan kekuasaanNya walau dimana sekalipun dan dalam keadaan apa sekalipun. Dan setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya.

p/s: Sila baca entry ini untuk laporan TerkiniKalimah Allah Di Bumbung Tokong Akan Di Hapuskan

30 comments:

  1. mama rabun ker? mama tak nampak pun.. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya ke..mama tak nampak..kena tengok sekali lagi k..

      Delete
  2. Replies
    1. Salam Fae...lama tak nampak Fae..yup mungkin kebetulan aje kan...

      Delete
  3. Agak jelas tulisannya. Subhanallah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang jelas Liza..Kuasa Allah kan..

      Delete
  4. bimbang imej kalimah itu akan jadi isu utk membenarkan agama lain menggunakannya atau mungkin juga cara org kafir nak org Islam akur kalimah allah tu mrk blh guna juga ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin jugak Za..tapi mungkin itu petunjuk Allah. Kita tak taukan..

      Delete
  5. kebetulan kut...tapi mmg jelas

    ReplyDelete
  6. Mungkin sebelum ni xde, ianya terjadi akibat kuasa alam dan di atas izinNya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu BM..may be its time...kita tak taukan..

      Delete
  7. subhanallah ! ... semoga x de yg ambil kesempatan atas kewujudannya ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Vee..harap-harap tak adalah..

      Delete
  8. Itulah kekuasaan Allah. Kunfa yakun Nya di luar dugaan kita.

    ReplyDelete
  9. Subhanallah..Allah nk tunjuk kebesarannya kpada kita..wjib tukar dh tu tokong kpd masjid..dah semua orang ptt msuk islam dan beriman..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya bila kita terpandang gambar ni, kita tak nampak tokong pun fais..kita nampak macam masjid aje..Hmmm. Mungkin sebab "kalimah Allah" tu jelas kot..

      Delete
  10. mungkin sebab shape atap kot. mungkin kebetulan atau ini semua kuasa-Nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Exacly MAH...mungkin kebetulan ajekan..

      Delete
  11. aiza pun tak nampak juga.. dah zoom pun tak nampak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya ke aiza..sebenarnya ia memang agak jelas tau..bila kita tengok gambar ni at first, terus terpandang kat "kalimah Allah" tu coz memang clear..tak pa cuba lagi ya...

      Delete
  12. Ya lah.. renung lama2 mmg nampak jelas... hanya Allah yg tahu disebalik kejadian ini.. wallahualam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Actually Khir, bila kita tengok terus focus kat "Kalimah" tu coz memang jelas...Hanya Allah yang taukan...

      Delete
  13. subhanallah.. nampak mcm muncul dgn izin allah :)

    ReplyDelete
  14. ada ker kerrrr...saya memang dah rabun sis isyh..tak puas hati lagi ni..

    ReplyDelete
  15. motif nye utk ape ehh gune kalimah allah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan dia orang guna TB. Ia muncul tiba-tiba..

      Delete

Designed By