Breaking News

Monday, October 7, 2013

RM6000 Untuk Sarapan Pagi

Nasi Kerabu Untuk Sarapan Pagi


RM6000 Untuk Sarapan Pagi


RM6000 Untuk Sarapan Pagi. Wah mahalnya..apalah yang dimakan tu ya? Dan gara-gara sarapan pagi inilah, sebuah restoran di Pengkalan Chepa Kelantan telah diserbu penguat kuasa Pejabat Perdagangan Dalam Negeri Koperasi dan Kepenggunaan (PDNKK).

Berdasarkan report, bayaran RM6000 ni dikenakan untuk sarapan pagi bagi 50 orang VVIP. Ini bermaksud bayaran yang dikenakan ke atas setiap orang adalah RM120.00. Hmmm...mahalnya. Dan hasil dari serbuan  yang dilakukan, mereka mendapati peniaga kedai menutup papan tanda harga yang sedia ada dengan pita pelekat. Tindakan mereka telah mengelirukan tetamu yang beranggapan mereka berniat jahat.

Meskipun kita tak tahu details menu dia, dan akur harga kebanyakan barang dah naik, tapi kita still rasakan charge ini memang agak keterlaluan. Harap-harap tak adalah restoran lain yang buat macam ni lagi kan.

p/s: Sila rujuk entry ini, Video Kisah Sebenar Sarapan Pagi RM6000 untuk kisah terkini mengenai kisah sebenar apa yang berlaku.


19 comments:

  1. walla wei.. mahal betul tu ! done nuffnang juga yer tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan KA..agak mahal bagi breakfast. And tq so much dear...

      Delete
  2. Replies
    1. Tak boleh bayangkan apa yang dia orang makan sis..

      Delete
  3. sebab VVIP mai makan kot. dia pon hentam kaw2,,

    ReplyDelete
  4. RM120/- mmg agak mahal utk sarapan..

    ReplyDelete
  5. makan nasi dan minum air suam dah cukup kenyang..makan melampau tak apa tapi cas melampau sungguh

    ReplyDelete
  6. xpe lah.. rela mkn biskut je cicah air milo.. hehe

    ReplyDelete
  7. Memang harga dan keuntungan itu hak peniaga tetapi ini dah menipu namanya... Sudah jadi haram hasilnya.

    ReplyDelete
  8. mahalnya.. kita pun tahu makanan di kelantan harganya masih berpatutan.. jika dah sampai rm120.00 per kepala tu baik makan di hotel je..

    ReplyDelete
  9. Teringinlah pulak nak tau apa agaknya menu makan pagi sampai Rm120 seorang tu!

    ReplyDelete
  10. the food is for 400 not 50 as claimed. penipu besar je orang2 UMNO yg konon dtg buat order dkt Kak Yah. Order utk 200. Yg dtg smp 400. siap tapau2 macam kebuluran and tatau malu. pastu mintak diskaun tp nak resit yg mahal (ha, nak claim lebih la tu! typical sangat). yeah, hidup Melayu? ptuih, menyusahkan peniaga melayu ada la!
    http://www.youtube.com/watch?v=-RSdf7RldsQ&feature=share

    ReplyDelete
  11. terbukti,yang menipu tu sebenarnya puak2 vvip tu

    ReplyDelete
  12. nie lah susah nyer kalau ada internet dunia tanpa sempadan... sekejap jer dah tahu mana betul mana yang membohong ..kalau dulu dok percaya bulat bulat jer cerita surat khabar ngan berita TV... sudah lah bayar cuma rm5500 jer .... resit ambil rm6k....

    ReplyDelete

Designed By