Breaking News

Tuesday, November 26, 2013

10 Sebab Mengapa Perlu Makan Strawberry

 http://4.bp.blogspot.com/-hHVNH4qYOY4/UVHd1-WwALI/AAAAAAAAAhI/7isKg-yGai0/s1600/health_benefits_of_strawberry(4).jpg
 Strawberry

Strawberry


Bila sebut strawberry mesti ramai yang kata sedapnya. Actually strawberry ni adalah one of my favorite. Kalau di oversea senang nak dapat strawberry yang fresh. Dan saiz dia juga agak besar berbanding yang di Malaysia dan rasanya juga agak manis. Kalau pergi ladang lagi bestlah kan. Cuma di Malaysia agak sukar bagi kita nak dapat yang fresh except kalau duduk kat Cameron Highland lah. Kalau yang dibeli di supermarket quality dia not that good. So mungkin tak ramai sangat yang menjadikan strawberry ni sebagai our daily stock . Sebab tak tahan lama.

http://2.bp.blogspot.com/-mR5Bk313Ty0/UIUPiIiSapI/AAAAAAAACM0/9w_l3-5e7uU/s1600/93660867221508084_VG325MHL_c.jpg 
Khasiat Secawan Strawberry

10 Khasiat Strawberry


Tapi you all jangan tak tau, strawberry ni sebenarnya banyak khasiat.  Antaranya ianya sangat baik sebagai agen antioksida, mengawal tekanan darah dan juga mengawal serangan gout dan arthritis. So tak rugi kalau kita jadikan strawberry ni antara buah-buahan yang selalu diambil biarpun bukan hari-hari.

http://optiberrymindwealth.files.wordpress.com/2013/05/strawberry.jpg 
10 Khasiat Strawberry

Selain dimakan dalam bentuk buah-buahan, strawberry ni juga boleh dijadikan jus yang sangat yummy. Very Fresh & Juicy!!!!

http://www.juicing-for-health.com/wp-content/uploads/2012/06/strawberry-juice.jpg

  Jus Strawberry

12 comments:

  1. Nurul pun suke dgn strawberry.. buahnya cantik dan sexy.. sedap plak tu..eheeee

    ReplyDelete
  2. meriah sungguh kaler stoberi tu... sedapnyee kalau dpt mkn buah stoberi yg segar2 dari ladang...

    ReplyDelete
  3. sedapp.. suka sgt yg fresh. especially kalau petik kt sana

    ReplyDelete
  4. Strwberry cmpur coklat..nyum3..sedaapp..

    ReplyDelete
  5. yummy.. sedapnya jus strawberry.. aiza singgah isi semua tabung.. :D

    ReplyDelete
  6. sedapnya kalau dpt makan strawberi celup coklat

    ReplyDelete
  7. teringat masa pi cameron dulu.. makan strawberry tak ingat dunia.. sebab berpegang dengan prinsip pergi cameron x makan strawberry ibarat beli DSLR tapi pakai mode auto.. hehehe..
    last2 pagi tu masa nk balik, kami semua cirit strawberry.. hahaha

    ReplyDelete
  8. strawberry...my favourite..hehe :)

    ReplyDelete
  9. Ari tu dpt makan strawberry, tp dpt yg masam pulak.. :(

    ReplyDelete
  10. buah ni tak selalu dpt kat area sy tinggal..memang xda can la nak makan..huhu

    ReplyDelete

Designed By