Breaking News

Friday, November 22, 2013

6 Gambar Serbuan Ke Atas Al Azhar

 
Penyokong Morsi Di Kampus Al Azhar

Serbuan Ke Atas Al Azhar 


Universiti Al-Azhar di Mesir kini menjadi pusat serangan terbaru pihak berkuasa mesir. Ini berikutan universiti tersebut dikatakan menjadi tempat tumpuan pelajar-pelajar yang menyokong bekas Presiden Morsi serta membantah kerajaan sementara Mesir.

Mengikut laporan, seorang pelajar telah terbunuh manakala ramai yang lain lagi cedera akibat serangan yang telah dilakukan pada hari Rabu yang lalu. Salah satu bangunan kampus terbakar. Kelas dan asrama juga turut mengalami kerosakan teruk.

Sebenarnya ramai pelajar Malaysia yang telah pulang ke Al Azhar apabila semester baru bermula last October termasuk my niece. Doakan keselamatan mereka. 


Serangan Di Al Azhar
   
Pertempuran Di Antara Pelajar & Pihak Berkuasa
 
Bangunan Al Azhar Di Conteng Pelajar Dengan Kata-Kata Bantahan
 
 Antara pelajar yang Cedera
 
Pelajar Yang DiTahan

16 comments:

  1. Ya Allah kembalikan keamanan di bumi mesir :(

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Aminn...Mama3...lama tak nampak...

      Delete
    2. ade je,x kemana..bz layan hero2 ni..heee

      Delete
  3. Replies
    1. Doakan keselamatan dia orang ya Dhia..

      Delete
  4. semoga Allah selamatkan mereka yang beriman ... aaamin .

    ReplyDelete
  5. kejam betul tentera mesir nie..university pun nak serang..semoga Allah s.w.t menurunkan bala ke atas mereka...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  6. haish... macam2 yg terjadi kat mesir.. sampai last2 khabarnya nk buka cawangan al-azhar di malaysia...

    ReplyDelete
  7. Semoga Allah membantu mereka yg di pihak yg benar... aamiin..

    ReplyDelete
  8. semoga mereka semua di dalam keadaan yang selamat..

    ReplyDelete

Designed By