Breaking News

Wednesday, November 27, 2013

Awas: Di Tangkap Jika Ada Saman!!!!!

http://4.bp.blogspot.com/-2Khk_M1SMKA/UpQNX79VooI/AAAAAAAACls/1wPEKuex19M/s400/Screenshot_2013-11-25-10-53-37-1.png 
Ops Cantas Khas Trafik

Di Tahan Jika Ada 10 Saman

You all ada saman tertunggak tak? Jika ada eloklah diselesaikan segera ya, terutama kepada mereka-mereka yang mempunyai lebih daripada 10 saman. Bukan apa nanti tak pasal-pasal kena tahan dalam Ops Cantas Khas Trafik yang sedang giat dijalankan sekarang ni. Operasi ni dah bermula kat KL dan akan di jalankan keseluruh negara.

Kalau tak sure ada saman ke tak,  you all boleh check sekarang samada melalui online atau sms:

Semakan Saman PDRM


1. Semakan saman PDRM secara online: KLIK SINI
2. Semakan saman PDRM melalui SMS:
Taip POLIS <jarak> SAMAN <jarak> [nombor pendaftaran/plat kenderaan] hantar ke 32728
Contoh: POLIS SAMAN SA3321S hantar ke 32728
3. Melalui SMS 15888
Dengan menggunakan telefon bimbit, anda cuma perlu
Taip POLIS SAMAN atau dan hantar ke 15888
Contoh : POLIS SAMAN WAQ1234 dan hantar ke15888
* Setiap SMS akan dikenakan caj sebanyak RM 0.20


Semakan Saman JPJ


1. Semakan saman JPJ secara online: KLIK SINI
2. Semak saman, lesen memandu dan mata kejara JPJ melalui SMS:
Taip jpj <space> your IC Number and send to 37773
Contoh: jpj 123456734000 hantar ke 37773


SR: Informasi.my

16 comments:

  1. ada satu saman yang belum diselesaikan....adoyaiii....

    ReplyDelete
  2. ari tu baru bayar saman.. terbang 150.. klu lambat boleh naik 300 huhu.. :D Salam Khamis Raudzah.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul khir, lagi lewat lagi banyakkan..so kena hati-hati & Salam khamis to you too...

      Delete
  3. alamak...nk kena checklah..thanks for info

    ReplyDelete
  4. aiyak...saya masih ade 2 yang masih belum diselesaikan....

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah xpernah ade lg..minx jauh ;)

    ReplyDelete
  6. aiza dah cuba semak melalui link yang raudzah bagi tu.. alhamdulillah tiada saman setakat ini..

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah,encik hubby tiada saman...

    ReplyDelete
  8. ssh jgk mcm nih.. hadoiii..
    nak bayar pun duit dah x cukup sbb barang suma naik

    ReplyDelete
  9. kalau ada saman kena bayar cepat cepat

    ReplyDelete
  10. asalkan tak langgar lalu lintas takda lah kene saman.... hehe....

    ReplyDelete

Designed By