Breaking News

Saturday, November 16, 2013

Guiness Rekod Bagi Aksi Lucu Terbanyak Dunia

 
 Sijil Pengesahan  

Aksi Lucu Guiness World Book Of Records


Ashrita Furman dari USA adalah pemegang Rekod Aksi Lucu Terbanyak Dunia. Bermula dari tahun 1979, Ashrita yang berusia 59 tahun telah merekodkan 484 dalam Guiness World Book Of Records. Semangatnya yang tidak kenal putus asa menjadi motivasi untuk beliau memberi cabaran kepada dirinya sendiri. Tahniah Uncle. Antara aksi-aksi menarik beliau adalah: 


 
Rekod Pusingan Hula Hoop Terbesar ( 16 kaki 6.7 inci) di New York, 2010
  
Menjunjung Botol Susu Selama 7 minit 47 saat
 
Memotong Epal Dengan Pedang Samurai Terbanyak Dalam Satu Minit
  
Jumping Jack Terbanyak
Skipping Macam Kanak-Kanak ( 2 jam 27 minit)
Juggling Dengan Tiga Objek (8 minit 24 saat)
Lompatan Kanggaroo ( 5 batu dalam 24 jam)
 
Menyelam Di Darat (7 minit 42 saat)
Hula Hoop Dengan Botol Di Atas Kepala
 
Meniup Setem Sepanjang 100 Meter Dalam Masa 7 Minit

10 comments:

  1. hais! macam2 la
    hula hoop tu power kan
    sume aksi2 giler je
    btw, kalau record dapat duit skali x?
    ke dapat nama je ? huhu
    no sebab kadag2 nk cipta rekod tu perlu kos .
    kalau dapt buat record mna tau boleh recover blik duit dah guna tu kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak dapat duitlah MG..Dapat nama aje..but salute this uncle kan...

      Delete
  2. adess,, peliknya,, dia terlalu banyak masa kot,, tapi memang hebat :D

    ReplyDelete
  3. Salam, Ada syarat tambahan oleh sponsor Giveaway Tengkubutang, sila klik link dibawah ini untuk laksanakan.. sila check samada anda telah memenuhi syarat2 penyertaan Giveaway 1 Year Blog Tengkubutang, Bagi yang telah laksanakan tanggungjawab u olls, sila abaikan mesej ini.. =) .. rQ

    http://tengkubutang.blogspot.com/2013/11/syarat-tambahan-bagi-peserta-giveaway-1.html

    ReplyDelete
  4. Semput juga meniup stem mcm tu.. :D :D

    ReplyDelete
  5. macam nama perempuan uncle ni..hehehe.

    ReplyDelete
  6. hebat betul uncle ni.. semua dia boleh buat.. aksi dengan gajah tu yang paling merbahaya..

    ReplyDelete

Designed By