Breaking News

Tuesday, November 12, 2013

Kisah Lawak "Pesakit Mental"

"Tetamu" Tak Diundang Di Hospital

Kisah Lawak "Pesakit Mental"


Kisah lawak pesakit mental ni berlaku di Zimbabwea. Pada satu hari yang tenang, seorang pemandu bas yang sedang dalam perjalanan ke Hospital mental di Bulawayo berhenti minum disebuah bar. Malangnya apabila kembali semula ke basnya, 20 pesakit mental yang dibawanya telah berjaya melarikan diri.

Biarpun panik, pemandu bas tersebut mendapat suatu akal. Dia ke hentian bas berhampiran dan menawarkan perkhidmatan percuma. Ramai penumpang berebut-rebut untuk menaiki bas. Apabila cukup 20 orang beliau meneruskan perjalanan. Kesemua penumpang dihantar ke hospital pesakit mental menggantikan pesakit yang melarikan diri. Rahsia sebenar hanya terbongkar tiga hari kemudian. Hmmm...kesian kat dia orang. Tak pasal-pasal jadi pesakit mental sekejab hanya kerana nak naik bas percuma.

22 comments:

  1. boleh pulak macam tu ye...mesti pesakit mental yang lari tu suka sebab dapat lepas...hehehe

    ReplyDelete
  2. hhaha.. pandai jgk drier tu pikir :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah Liza..kira bijak jugaklah driver ni..he..he

      Delete
  3. muakakakakakakakaka kelakar la plak...bijak x bertempat namanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bijak yang tak berapa bijak Noe....he..he.

      Delete
  4. urmm... macammanalah driver tu boleh trfikir nk singgah minum.. kt bar plak tu.. kalau haus beli je la .. tak bertanggungjawab driver ni.. huhu

    ReplyDelete
  5. ish ish tak bertanggungjawab betul driver tu..hehehe

    ReplyDelete
  6. hahaa... x pasal2 join trip percutian 3 hari jadi org gila hahaa.. :D

    ReplyDelete
  7. hahahahhaa.. so next time kena berhati2 la kan kalo bab2 percuma ni

    ReplyDelete
  8. Susah gak kalau jadi 20 org tu. Ngaku x sakit, takkan org nak pecaya.

    ReplyDelete
  9. pelik tapi benar.. kasihan yang jadi mangsa tu..

    ReplyDelete
  10. hahaha.. lawak la. kesian jd mangsa

    ReplyDelete
  11. Lawak2....kisah betul ke ni, mcm sukar di percayai pula... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ikutkan magazine tu, cerita benar ni BM...macam kelakar aje kan..

      Delete

Designed By