Breaking News

Wednesday, November 27, 2013

Masterchef Malaysia All Star : Enot & Kencana Terkeluar

Photo: @KenchanaMasterchefMY dan @EnotMasterChefMY tersingkir pada malam ini. Tahniah kepada 18 Peserta MasterchefMYALLSTARS yang lain.
Enot & Kencana Menunggu Keputusan

Enot & Kencana Terkeluar


Enot & Kencana menjadi dua peserta pertama yang tersingkir dalam program Masterchef Malaysia All Star semalam. Kedua-kedua mereka terpaksa memasak apabila kumpulan Merah kalah dipusingan cabaran luar. Untuk ujian penyingkiran kali ni, mereka diuji menggunakan pelbagai jenis beras sebagai bahan asas. Antaranya basmati, beras perang, dan beras pulut. 

Photo: Hidangan dari @KenchanaMasterChefMY . Apa komen ada? #MasterchefMYALLSTARS 
Masakan Kencana

Nasi Kencana Tak masak


Kencana terpaksa akur apabila nasinya tak masak, walaupun mengikut juri ayam yang dimasak sedap. Sedih pulak kita tengok Kencana coz selalunya dia ni very bubbly and suka nyanyi. Tapi semalam bila nasi dia tak masak coz salah menggunakan rice cooker tu dia tiba-tiba jadi sebak. Nasib baik chef Adu pandai pujuk. At least a bit relief for her.

 Photo: Hidangan dari @EnotMasterChefMY . Apa komen anda? #MasterchefMYALLSTARS 
Masakan Enot

Nasi Enot Terlebih Masin


Enot pulak menghadapi masalah kerana masakan yang dimasak terlebih masin. Enot was a bit emotional sewaktu diumumkan tersingkir. But i think its good for her coz Enot tak really fit for the program.
Dan inilah masakan yang terselamat semalam:
 Photo: Hidangan dari @AlongMasterChefMY . apa komen anda? #MasterchefMYALLSTARSPhoto: Hidangan sari @WincciMasterChefMY . apa komen anda? #MasterchefMYALLSTARSPhoto: Hidangan dari @AhhongMasterchefMY. Apa komen anda? #MasterchefMYALLSTARS Photo: Tahniah @ZamirMasterChefMY kerana hidangan mendapat citarasa yang bagus. #MasterchefMYALLSTARS
Masakan Milik Along, Soo Winci, Ah Hong & Zamir

 Photo: Hidangan dari @AzwanMasterChefMY . Apa komen anda? #MasterchefMYALLSTARS
Ni Azwan Ali Punya ya. Pengat Pisang Bersama Pulut Rayuanku

12 comments:

  1. cik akak minat along je..hahaha..:)

    ReplyDelete
  2. Biasa la.. adat pertandingan.. kalah menang.. :D

    ReplyDelete
  3. wah.. nampak sedap pengat pisang azwan ali tu..

    ReplyDelete
  4. makanan diorang semua nmpk sedap2 kan raudzah

    ReplyDelete
  5. kita suka zamir =) tapi sedih jugak time kenchana tersingkir tu. yelah, dia pandai masak

    ReplyDelete
  6. Asyik teringat kata2 Adik tntng gediknyer AA tu hehehe

    ReplyDelete

Designed By