Breaking News

Monday, November 18, 2013

Misteri Villa Nabila

Villa Nabila (Source)

Misteri Villa Nabila


Misteri kisah Villa Nabila kembali kecoh. Di kebanyakan media seperti paper, twitter, facebook dan Blog, kisah Villa Nabila dah jadi trending. Kali ni dengan cerita kehilangan 23 orang remaja yang dikatakan pergi yang pergi ke Villa tersebut dalam misi memburu Hantu. Kita pun tak tau sejauh mana kebenaran cerita ni kerana terlalu banyak versi yang dilaporkan.

 
Orang Ramai Yang Berada Di tempat Kejadian  (Source)

Cerita Kehilangan Hanyalah Khabar Angin?


PDRM dan TV9 contohnya benar-benar menafikan kebenaran cerita tersebut dan mengesahkan ianya hanyalah khabar angin. Manakala di blog-blog lain pula ceritanya. Ada yang telah menjadi wartawan sampingan. Mereka dikatakan benar-benar hadir ditempat kejadian dan mengesahkan kebenaran cerita tentang kehilangan remaja-remaja tersebut serta penemuan mereka akhirnya. Bukti-bukti bergambar juga disediakan. Antaranya:

  
Sebahagian Remaja Yang Dikatakan Hilang Dan Telah Di temui (Source)
 
Sebahagian Remaja Yang Dikatakan Hilang Dan Telah Di temui (Source)
 
Source

Cerita Kehilangan Adalah Benar?


Jika cerita kehilangan tersebut adalah benar, rasanya tidak perlu ada pihak yang menafikannya.  Ianya perlu di dedahkan kepada umum supaya mereka tahu bahawa tempat itu sebenarnya agak keras. So tak perlulah nak jadi macam "Uncle Seekers" untuk mengelakkan kejadian-kejadian tidak diingini berlaku. 

 
Antara Pemburu Hantu (The Star)

Dan sekiranya cerita di atas tidak benar, bloggers-bloggers yang bertanggungjawab tidak perlu sebarkan cerita tak betul ya. Jangan biarkan Blog you all diselubungi misteri. Jadikan kisah Restoran Nasi Ganja Di Ipoh sebagai iktibar k.

17 comments:

  1. hmm..no komen hehe blog itu kata ini blog ini kata itu..
    banyak betul cerita pasal ni..entah mana satu yang benar+.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Cik Ta banyak betul version cerita ni...Nway thank you so much for the click ya..

      Delete
  2. Nak bermain dgn benda halus ni biarlah cukup ilmu di dada... x payah nk kajilah benda2 ni, buat penyakit je hehee.. Semoga kita semua dijauhkan dari perkara2 spt ini.. aamiin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Khir..Jangan cuba nak jadi "uncle Seekers" ya...

      Delete
  3. huhuhu macam mana erk boleh jadi banyak versi macam neh??? huhuhu sapa yang betul2 tahu erk?? ke semua tak thu??

    ReplyDelete
  4. Tak tau nak percaya yang mana satu. Macam-maca cerita ada..

    ReplyDelete
  5. selalu baca dan andaikan dalam hati. ada buat untuk up trafik ada pula minat mendalam tu depa buat kasisah dalam blog.semua orang ada banyak pendapat, sebab tapi tulah yang mana benar tak saya tak tahu yuu

    ReplyDelete
  6. lagu cinta untuk nabila sedpa jugakan

    ReplyDelete
  7. tb asal jb.dan da byk kali lalu tempat ni.tmpt ni da ditinggal almost 50year time ago.so that mean macam2 bnde da duduk situ..dan yg paling pnting tmpt ni mmg very the haunted place..asal lalu dekat pn boleh rasa bahangnye.blom lg masuk.tp pelik gak nape bdak2 ni terlalu rajin buat rombongan sempena cuti sekolah ke situ..da xde keje agaknye..bila da kne sembunyi baru tau n ingat allah plak..sebenarnye niat dorg ni ade satu penyebab nape bnde tuh sembunyikan dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak dinafikan TB..benda-benda macam ni memang adakan ...cuma kesahihan cerita disembunyi tu aje tak tau betul ke tak...

      Delete
  8. hmpir2 nk juga up entry ni.. tapi Allah pelihara sy dr sebar yg byk versi ni.. jadi sy tak up cerita ni selagi tak de kesahihan yg nyata... akhbar kata gini, tv kata gini, blogger kata gini... fb mcm2 kata.. jadi sy baca dan diam aje.. sbb tak tahu mna yg betul...

    ReplyDelete
  9. Malam tadi baru OKje tau pasal Villa Nabila ni Raudzah..... hehe ketinggalan betul OKje ni, rajin beno membaca gitulah....
    Wah best jugak sebenarnya baca cite cite macam ni

    ReplyDelete
  10. semalam memang kecoh citer tentang villa nabila ni kan...mujurlah semuanya dah selesai :)

    puteri isi tabung kat sini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ending yang lawakkan puteri..nway thanks for the klik ya...

      Delete
  11. hmm..kecoh semalaya...penuh misteri kan sis?hehehe..

    ReplyDelete
  12. syukur semuanya telah selesai.. terpengaruh dengan cerita highland tower juga kot..

    ReplyDelete

Designed By